Jégkorong: edzői értékelés az U17-esek amerikaiak elleni veresége után

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 19:00
Címkék
Megmutatkozott a kategóriakülönbség a két csapat között a Magyarország–Egyesült Államok U17-es felkészülési mérkőzésen. Jégkorong-válogatottunk, ameddig tudott, becsületesen helytállt az amerikaiak ellen, így is 8–1-es vereség lett a vége. A magyar csapat vezetőedzője, Virág Csaba elégedett volt a látottakkal és a játékosok hozzáállásával.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Nagykülönbségű, de egyáltalán nem szégyenletes vereséget szenvedett az U17-es jégkorong-válogatott az Egyesült Államok korosztályos csapata ellen vasárnap délután a Tüskecsarnokban. A kis híján telt házas találkozón a 8–1-es vereség után is nagy tapssal jutalmazta a közönség a játékosokat, akik végig küzdöttek, és egy pillanatra sem törtek meg a világ egyik legjobb csapata ellen.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Nagykülönbségű, de egyáltalán nem szégyenletes vereséget szenvedett az U17-es jégkorong-válogatott az Egyesült Államok korosztályos csapata ellen vasárnap délután a Tüskecsarnokban. A kis híján telt házas találkozón a 8–1-es vereség után is nagy tapssal jutalmazta a közönség a játékosokat, akik végig küzdöttek, és egy pillanatra sem törtek meg a világ egyik legjobb csapata ellen.

Becsülettel küzdött, de simán kikapott az U17-es válogatott az amerikaiak ellen Forrás: MJSZ
Becsülettel küzdött, de simán kikapott az U17-es válogatott az amerikaiak ellen Forrás: MJSZ

Becsülettel küzdött, de simán kikapott az U17-es válogatott az amerikaiak ellen  •  Forrás: MJSZ

A magyar válogatott vezetőedzője, Virág Csaba összességében elégedetten értékelt a találkozó ellen.

„Rendkívül magas színvonalú mérkőzés volt, roppant erős amerikai válogatott érkezett Budapestre. Van ekkora különbség a két csapat között, ami a meccs második felében ki is domborodott. Azon dolgozunk, hogy ezt minél inkább csökkentsük.”

De vajon hatott a 17 éven aluli játékosokra a telt házas hangulat?

„Biztosan egyedi élmény volt számukra ez az atmoszféra, nem játszottak még ennyi ember előtt. Ennek ellenére úgy láttam, megfelelőképpen fel tudtak pörögni a kezdésre, és pozitívan hatott rájuk a szurkolás. Persze a végére így is kijött a két csapat közötti differencia.”

Az edzőmeccsen természetesen nem az eredmény volt az elsődleges szempont, hiszen még nagyon a munka elején jár a csapat. A cél a székesfehérvári U18-as világbajnokság lehet, amelyen sokan érdekeltek lehetnek az amerikaiak ellen látott együttesből.

„Azt vártuk el a játékosoktól, hogy mindent adjanak bele, az elsőtől az utolsó percig küzdjenek. Nemrég kerültek jégre, ráadásul új koncenpció szerint dolgozunk, ezt még mindenkinek szoknia kell. A legfontosabb, hogy az áprilisi ifjúsági világbajnokságra tökéletesen összeálljon a csapat.”

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Pesti József (IOGJA)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Borlange, svéd), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Ortenszky Tamás (Biel, svájci), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébet), Galajda Zsombor (DVTK), Gál Zsombor (Vasas), Horváth Pál (Borlange, svéd), Keresztes Levente (MAC), Molnár Bálint (MAC), Németh Alex (Győr), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szalmás Bence (MAC), Tamási László (Viikingit, finn), Varga Balázs (KooKoo, finn)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik