Ifjúsági olimpia: Huller stressz nélkül versenyzett

Vágólapra másolva!
2018.10.17. 15:12
Címkék
Huller Dániel egyetlen századdal maradt el az általa tartott országos rekordtól a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián 400 méter gáton. Bár a két futam alapján számolt összesítésnél nem volt esélye elcsípni a végső győztes japán riválist, magabiztosan, a harmadik helyezetthez képest közel két másodperces előnnyel lett ezüstérmes.

K. T. I./UP-info - utanpotlassport.hu„A döntő volt a cél, reméltem, hogy küzdhetek az érmekért, de hogy arany lesz belőle, azt nem mertem remélni” – hitetlenkedett a nyár középen, Győrben megnyert ifjúsági Európa-bajnoki cím után Huller Dániel az utanpotlassport.hu-nak.K. T. I./UP-info - utanpotlassport.hu„A döntő volt a cél, reméltem, hogy küzdhetek az érmekért, de hogy arany lesz belőle, azt nem mertem remélni” – hitetlenkedett a nyár középen, Győrben megnyert ifjúsági Európa-bajnoki cím után Huller Dániel az utanpotlassport.hu-nak.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A Dunakeszi Vasutas gátfutója a győzelem mellett az ifjúsági olimpiai kvótának is örülhetett. Pedig nem volt egyszerű dolga, csak a három dobogós számára volt biztos a Buenos Aires-i indulás. Mint akkor mesélte, okozott is neki néhány álmatlan éjszakát a nyomás.

Buenos Airesben aztán a kialvatlanságnak és a stressznek már nyomát sem lehetett látni az atlétán.

Maracskó Pál és Orosz Ákos tanítványa három nappal korábban, az első versenyen 51.98-at futott 400 gáton, ezzel a saját futamát megnyerte, összesítésben pedig a harmadik helyről várhatta a keddi, második felvonást. Ezen aztán még egy lapáttal rá tudott tenni: 51.86-tal, csupán egyetlen századdal elmaradva korosztályos országos rekordot jelentő egyéni csúcsától végzett a második helyen – egyedül a japán Deguchi Harutóval szemben nem volt esélye.

Huller a két verseny összesítése alapján valamivel több mint egy másodperccel maradt el az ázsiaitól, a harmadik, a szaúdiMohammed Almuawi nem volt igazán veszélyes rá.

Huller Dániel az ifjúsági olimpiai dobogón Forrás: atletika.hu
Huller Dániel az ifjúsági olimpiai dobogón Forrás: atletika.hu

Huller Dániel az ifjúsági olimpiai dobogón  •  Forrás: atletika.hu

„Nem hiszem, hogy bármi titok lenne a sikerek mögött. A folyamatos, alázatos munka, a rengeteg tapasztalat, amit az évek során gyűjtöttünk – ezek az összetevők. Persze szerencse is kell hozzá, hogy ilyen kiváló gyerekek érkezzenek a klubhoz” – mondta Maracskó Pál, a Dunakeszi Vasutas vezetőedzője korábban Hullerről, és a Pest megyei egyesületnél zajló munkáról, amely most egy ifjúsági olimpiai érem képében hozott újabb gyümölcsöt.

Huller mellett másik három magyar állt még rajthoz a Buenos Aires-i atlétikaversenyek utolsó napján. A rúdugróMihály Ádámjól küzdve, ötödik átugrott magasságával 482 cm-rel fejezte be a versenyt, és tizedikként végzett összesítésben.

Kiváló futással, látványos második száz méterrelFarkas Bence21,25 másodperces nagy egyéni csúccsal– új U18-as magyar rekorddal– futamában második lett, összesítésben pedig a kilencedik helyen végzett.

A lányok hármasugrásábanÁts Viktóriaa második versenyben12,38 métert teljesített.Henyecz László tanítványa a hetedik helyen zárta a viadalt.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik