M. Sz.utanpotlassport.hu Mint ahogy arról már folyamatosan frissülő hírfolyamunkban beszámoltunk: az ifjúsági olimpián nem jutott döntőbe Pekler Zalán, a játékokon résztvevő egyetlen magyar sportlövő. A légpuskások 10 m-es számában a komáromi fiatal a selejtezőben a 9. legjobb eredményt produkálta (620.0), s a fináléba csak az első nyolc helyezett kvalifikálta magát. A csalódottságot fokozza, hogy mindössze kéttizeddel maradt el a nyolcadik pozícióban végző osztrák  Stefan Wadleggertől, így nyugodtan kijelenthető: hajszálon múlott a folytatás.

A komáromi fiú a verseny után az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott teljesítményéről:

Nem sikerült a döntőbe jutás Pekler Zalánnak az ifjúsági olimpia 10 méteres légpuska számában, de a komáromi fiú próbál erőt meríteni a „kudarcból" Forrás: ISSF

Nem sikerült a döntőbe jutás Pekler Zalánnak az ifjúsági olimpia 10 méteres légpuska számában, de a komáromi fiú próbál erőt meríteni a „kudarcból"  •  Forrás: ISSF

„Természetesen csalódott vagyok, hiszen a döntőbe jutás és az éremszerzés volt a cél, ami sajnos nem sikerült. Mindez két tizeden múlott, ami szinte a legkisebb különbség a sportlövészetben. Próbálom ezt a kudarcot minél előbb kiheverni, és koncentrálni a következő versenyszámra, hiszen csütörtökön még lőtábla elé állok vegyes csapatban is."

Zalán az olimpia hangulatáról is ejtett pár szót.

„Nagyon élvezem az ittlétet, kiváló a hangulat, és rendkívül színvonalas az egész verseny."

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású eseményekről és eredményekről!

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport