Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Magyarország a harmadik helyen zárta a cselgáncsozók éremtábláját a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Két versenyző indulhatott, országonként egy fiú és egy lány. Mint arról már korábban beszámoltunk, a 63 kilogrammos ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi hétfőn olimpiai bajnok lett, ám a keddi versenynapon 100 kilósok között induló Vég Zsombor is felállt a dobogóra; a harmadik fokára.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A dolog érdekessége, hogy mindkét sportoló a Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályának a növendéke, így akár azt is mondatjuk, hogy a CVSE lett harmadik az éremtáblán Argentínában.

Vég Zsombor (jobbról az első) bronzérmes lett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián

Vég Zsombor (jobbról az első) bronzérmes lett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián

Zsombor a négy közé jutásért a moldovai Alin Bagrinnal mérkőzött meg. Sokkal kezdeményezőbb volt a magyar, ennek eredményeként rögtön eldobta, és le is tudta szorítani. Mindez 1:30 percébe telt.

A döntőbe kerülésért jöhetett a kazah világelső, Bekarisz Szaduakasz.

„Az ellenfél három éve veretlen − mondta a vezetőedző, Bíró Norbert.Mindazonáltal azt gondoltam, Zsombor képes lehet legyőzni őt, hiszen hatalmas az akaratereje. Egy wazari döntött kettejük között, azt is kontrából szerezte Szaduakasz. Semmi okunk nem lehetett szomorkodni, Zsombor mindent megtett.”

Vég tehát a bronzéremért léphetett tatamaira. Ellenfele a szlovén Rok Pogorevc volt, akivel soha nem találkozott még. A ceglédi fiú aktívabb volt, 1:45 perc alatt le is tudta őt szorítani, így megszerezte Magyarország első olyan ifjúsági olimpiai érmét, ami nem arany.

„Amióta megérkeztünk, feszült volt − meséli Bíró. − Itt fogta fel, mekkora dolog az, hogy ott lehet egy olimpián. Érdekes, de akkor szabadult fel, amikor kikapott a kazahtól, és ez látszott is a bronzmeccsen nyújtott teljesítményén. Úgy vélem, a hangulat is segített neki, teltház előtt dzsúdózhatott, élvezte a versenyzést. Összességében nagyon megérdemelte ezt a bronzérmet, remekül küzdött.”

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport