Ifi olimpia: Vég Zsombor edzője elégedett a bronzéremmel

Vágólapra másolva!
2018.10.10. 09:40
Címkék
Vég Zsombor a 100 kilós cselgáncsozók dobogójának a harmadik fokára állhatott fel a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia harmadik versenynapján. A Ceglédi VSE dzsúdósa szerezte a magyar csapat első olyan érmét Argentínában, ami nem arany.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMagyarország a harmadik helyen zárta a cselgáncsozók éremtábláját a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Két versenyző indulhatott, országonként egy fiú és egy lány. Mint arról már korábban beszámoltunk, a 63 kilogrammos ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi hétfőn olimpiai bajnok lett, ám a keddi versenynapon 100 kilósok között induló Vég Zsombor is felállt a dobogóra; a harmadik fokára.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMagyarország a harmadik helyen zárta a cselgáncsozók éremtábláját a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Két versenyző indulhatott, országonként egy fiú és egy lány. Mint arról már korábban beszámoltunk, a 63 kilogrammos ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi hétfőn olimpiai bajnok lett, ám a keddi versenynapon 100 kilósok között induló Vég Zsombor is felállt a dobogóra; a harmadik fokára.

Az utanpotlassport.hufolyamatosan frissülő hírfolyamátitttalálják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A dolog érdekessége, hogy mindkét sportoló a Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályának a növendéke, így akár azt is mondatjuk, hogy a CVSE lett harmadik az éremtáblán Argentínában.

Vég Zsombor (jobbról az első) bronzérmes lett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián
Vég Zsombor (jobbról az első) bronzérmes lett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián

Vég Zsombor (jobbról az első) bronzérmes lett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián

Zsomboranégy közé jutásért a moldovai Alin Bagrinnal mérkőzött meg.Sokkal kezdeményezőbb volt a magyar, ennek eredményeként rögtön eldobta, és le is tudta szorítani. Mindez 1:30 percébe telt.

A döntőbe kerülésértjöhetett a kazah világelső, Bekarisz Szaduakasz.

„Az ellenfélhárom éve veretlen− mondta a vezetőedző, Bíró Norbert.Mindazonáltal azt gondoltam, Zsombor képes lehet legyőzni őt, hiszen hatalmas az akaratereje. Egy wazari döntött kettejük között, azt is kontrából szerezte Szaduakasz. Semmi okunk nem lehetett szomorkodni, Zsombor mindent megtett.”

Vég tehát a bronzéremért léphetett tatamaira. Ellenfele a szlovén Rok Pogorevc volt, akivel soha nem találkozott még. A ceglédi fiú aktívabb volt, 1:45 perc alatt le is tudta őt szorítani, így megszerezte Magyarország első olyan ifjúsági olimpiai érmét, ami nem arany.

„Amióta megérkeztünk, feszült volt − meséli Bíró. − Itt fogta fel, mekkora dolog az, hogy ott lehet egy olimpián. Érdekes, de akkor szabadult fel, amikor kikapott a kazahtól, és ez látszott is a bronzmeccsen nyújtott teljesítményén. Úgy vélem, a hangulat is segített neki, teltház előtt dzsúdózhatott, élvezte a versenyzést. Összességében nagyon megérdemelte ezt a bronzérmet, remekül küzdött.”

Az utanpotlassport.hufolyamatosan frissülő hírfolyamátitttalálják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik