Ifi olimpia: lendületben a magyar strandröplabdázó fiúk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.15. 07:54
Címkék
Négyből négy mérkőzést megnyerve az elődöntőbe kerülésért játszik az ifjúsági olimpián szereplő Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdakettős magyar idő szerint ma délután három órakor. A fiúk edzője, Buday Balázs szerint változatos támadójátékot kell felépíteni a kubai Ayon, Alayon duó ellen, akik negyeddöntőbe kerülése sokak számára meglepetésül volt, hiszen a sportág egyik nagyhatalmát, a végső győzelemre is esélyesnek tartott orosz párost győzték le.

M. Sz.utanpotlassport.hu Kiválóan szerepel az ifjúsági olimpián az egyetlen magyar strandröplabdakettős, Hajós Artúr és StréliBence. A fiúkegyaránt 2:0-ra legyőzve a ghánai Carboo,Tsatsu, a Costa Rica-i Lezcano, Lobo, valamint a monacói Lanteri, Palmaro duót, első helyen végeztek a csoportküzdelmek során, így egyenes útjuk volt a nyolcaddöntőbe.M. Sz.utanpotlassport.hu Kiválóan szerepel az ifjúsági olimpián az egyetlen magyar strandröplabdakettős, Hajós Artúr és StréliBence. A fiúkegyaránt 2:0-ra legyőzve a ghánai Carboo,Tsatsu, a Costa Rica-i Lezcano, Lobo, valamint a monacói Lanteri, Palmaro duót, első helyen végeztek a csoportküzdelmek során, így egyenes útjuk volt a nyolcaddöntőbe.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A legjobb tizenhat között a thaiföldi Phichakon, Phanupong duó várt Hajósékra, akik szoros szettekben végül 2:1-re diadalmaskodtak, s jutottak be a negyeddöntőbe.

Egyre közelebb az éremhez a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős az ifjúsági olimpián Forrás: hunvolley.hu
Egyre közelebb az éremhez a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős az ifjúsági olimpián Forrás: hunvolley.hu

Egyre közelebb az éremhez a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős az ifjúsági olimpián  •  Forrás: hunvolley.hu

„Megnéztük az előző meccsüket a helyszínen, így megfelelően fel tudtunk készülni belőlük. Jól játszottak, folyamatosan javult a játékuk, de a döntő szett nekünk sikerült jobban” ‒ ecsetelte a történteket Buday Balázs, a fiúk edzője, aki a folytatásról is beszélt. ‒ „Őszintén szólva arra készültünk, hogy az oroszok ellen játszunk majd a negyeddöntőben, ám a kubaiak fergeteges játékkal legyőzték őket. Kint voltunk a meccsen, szinte az egész nézőtér felrobbant, óriási hangulat volt. Még az este videóztunk, igyekeztünk kielemezni őket. Egy biztos: változatos támadójátékra lesz szükség a továbbjutáshoz.”

Az elégedett edző a rendezésről is szót ejtett.

„Furcsa ez a kényelmes ritmus, hiszen eddig naponta egy párharcot játszottunk, pihenőnapokkal teletűzdelve. Túlságosan el van nyújtva a program, így némi nehézséget okoz a monotonitás, de eddig remekül alkalmazkodtak ehhez a fiúk.”

A magyar idő szerint hétfő délután három órakor pályára lépő gárdának a korán kelést is meg kellett szoknia, hiszen eddig jobbára csak délelőtt játszottak.

„Általában öt órakor keltünk, fél hatkor reggeli, aztán a hat órai busszal mentünk a verseny helyszínére, amely körülbelül egy órányira van a falutól. Tegnap azonban meggyűlt a bajunk avalószínűleg új sofőrrel is, mertúgy elkeveredtünk, hogy másfél órával később érkeztünk meg. Szerencsére nem zökkentette ki a srácokat, de nyilván az ilyen apróságok is okozhatnak kellemetlenségeket.”

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik