Ifi olimpia: kétesélyes a franciák elleni meccs 3x3-as kosárlabdában

Vágólapra másolva!
2018.10.15. 18:02
Címkék
Sorsdöntő meccset vív a magyar leány 3x3-as kosárlabda-válogatott az ifjúsági olimpián kedden, magyar idő szerint délután öt órakor. Az ötkarikás játékokon eddig veretlen Budácsik Dorottya, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Varga Aliz kvartett a nagy játékerőt képviselő franciákkal csap össze a negyeddöntőben, Földi Attila vezetőedző szerint pedig egyenlő esélyek mellett vágnak neki a felek az ütközetnek.

M. Sz.utanpotlassport.hu Magabiztosan nyerte meg csoportját a magyar leány 3x3-as kosárlabda-válogatott az ifjúsági olimpián. Földi Attila tanítványai a kínaiakat 21‒13-ra, a németeket 20‒9-re, a románokat 21‒10, az irániakat pedig 22‒0-ra múlták felül, így makulátlan mutatóval jutottak be a negyeddöntőbe.M. Sz.utanpotlassport.hu Magabiztosan nyerte meg csoportját a magyar leány 3x3-as kosárlabda-válogatott az ifjúsági olimpián. Földi Attila tanítványai a kínaiakat 21‒13-ra, a németeket 20‒9-re, a románokat 21‒10, az irániakat pedig 22‒0-ra múlták felül, így makulátlan mutatóval jutottak be a negyeddöntőbe.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A Budácsik Dorottya, Révész Boróka, Tóth Orsolya, Varga Aliz kvartettre azonban nagy feladat vár: a nagy játékerőt képviselő, U18-as Európa-bajnoki ezüstérmes franciákat kell legyőzni a legjobb négybe kerülésért, akik szintén nem vallottak idáig szégyent, hiszen az argentinok elleni vereséget leszámítva minden meccsüket nagy különbséggel megnyerték. A magyar csapat vezetőedzője Földi Attila szerint nem lesz könnyű párharc.

Tóth Orsolyáéknak (pirosban) nem sikerült a bravúr az Európa-bajnokságon, az ifjúsági olimpián javítanának Forrás: fiba.basketball
Tóth Orsolyáéknak (pirosban) nem sikerült a bravúr az Európa-bajnokságon, az ifjúsági olimpián javítanának Forrás: fiba.basketball

Tóth Orsolyáéknak (pirosban) nem sikerült a bravúr az Európa-bajnokságon, az ifjúsági olimpián javítanának  •  Forrás: fiba.basketball

„Nagyon nehéz, igazi ötven-ötven százalékos meccs lesz, csak kevés hibát követhetünk el. Természetesen készültünk a játékosaikból, ugyanis van köztük két lány, akikkel már találkoztunk az Európa-bajnokságon, de a többiek is válogatott játékosok, igaz, ők az ötös kosárban. Az összes lejátszott olimpiai találkozójukat visszanéztük, kielemeztük. Fizikálisan nagyon jók, de úgy gondolom, hogy kosárlabda-kezelésben és ügyességben mi vagyunk előrébb”.

A mieink kedden, magyar idő szerint délután öt órakor mérkőznek meg az elődöntőbe kerülésért, majd ‒ ha sikerül a továbbjutás ‒ az Ausztrália‒Ukrajna párharc győztesével játszhatnak.

„Az amerikaiak és az argentinok a másik ágon vannak, ami némileg szerencsés számunkra, hiszen ők nagy esélyesek a végső győzelemre. Ennek ellenére nem tekintünk ennyire előre, mindig az adott meccsre összpontosítunk. Ha sikerül legyőzni a franciákat, akkor ‒ véleményem szerint ‒ könnyebb ellenfél vár ránk az elődöntőben. Tanultunk az Eb-n elkövetett buta hibákból, sikerült rendbe tenni a dolgokat, és úgy érzem, hogy jót tett a pofon. Rendkívül motiváltak a lányok, meg akarják mutatni, hogy mire képesek. Eddig pedig remekül csinálják.”

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik