Ifi BL: az Illés Akadémia edzője ismeri a siker receptjét

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 10:51
Címkék
Szoros, 1–0-ás vereséggel mutatkozott be egy héttel ezelőtt az UEFA Ifjúsági Ligában az Illés Akadémia-Haladás. A szombathelyiek nem tudtak kezdeményezően fellépni az FK Minszk otthonában, Németh Szabolcs vezetőedző a visszavágón bátrabb és pontosabb játékot remél.

Leiner Soma - utanpotlassport.huMester és tanítványai egyaránt BL-debütálásukra készültek, még akkor is, ha csupán a fiatalok sorozatáról van szó. Az UEFA mindent megtesz, hogy az Ifjúsági Liga méltó kistestvére legyen a Bajnokok Ligájának, az igazi nemzetközi kupahangulatnak legfeljebb a délután három órás kezdés szabhatott gátat.Leiner Soma - utanpotlassport.huMester és tanítványai egyaránt BL-debütálásukra készültek, még akkor is, ha csupán a fiatalok sorozatáról van szó. Az UEFA mindent megtesz, hogy az Ifjúsági Liga méltó kistestvére legyen a Bajnokok Ligájának, az igazi nemzetközi kupahangulatnak legfeljebb a délután három órás kezdés szabhatott gátat.

Több kell a visszavágon az Illés Akadémiától Forrás: futbik.by
Több kell a visszavágon az Illés Akadémiától Forrás: futbik.by

Több kell a visszavágon az Illés Akadémiától  •  Forrás: futbik.by

Egy héttel ezelőtt, szerdán ugyanis ekkor lépett ki a minszki Traktor Stadion gyepére az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese, amely tavasszal parádés hajrával végzett a magyar korosztályos pontvadászat élén. A bajnoki cím mellé járt az európai szereplés, a nyoni sorsoláson Massimiliano Allegri a fehérorosz aranyérmes FK Minszk együttesét húzta ki a vasiak első ellenfeleként. A találkozó − amelynek tudósítását itt olvashatja − kiegyenlített küzdelmet hozott, ám a Haladás játékába rengeteg pontatlanság csúszott a középpályán, az eladott labdákból pedig rendre veszélyes kontrákat indítottak a hazaiak. Az első félidő legvégén ez megbosszulta magát, Hleb Zserdev találatával előnybe kerültek a fehéroroszok.

A fordulást követően sem lett „élesebb” Németh Szabolcs együttese, és továbbra is rengeteg hiba kísérte a csapat játékát. Több gól azonban nem esett a találkozón, így a továbbjutási esélyek megmaradtak a visszavágóra. A teljesítményt illetően messze elmaradt a várttól az Illés, ennél sokkal többet kell nyújtani Szombathelyen.

„Ideges, kapkodó volt a játékunk. Meg kell szoknunk azt a fajta nyomást, ami az ilyen mérkőzésekkel jár, le kell küzdeni az izgalmat. Mezőnyben igyekeztünk kezdeményezni, de rengeteg labdát veszítettünk, a Minszk kontrái pedig villámgyorsak voltak. Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk, három játékosuk már a felnőtt keret tagja, minőségi együttessel találtuk szembe magunkat. Az esély megmaradt, de tanulnunk kell az első mérkőzésből. Először is bátrabb játékosokat szeretnék látni, akik elhiszik, lehet keresnivalójuk. Ami pedig a szakmai részét illeti: a támadóharmadban határozottabb, aktívabb futballt várok, míg a középpályán sokkal kevesebb labdavesztést” – vélekedett Németh Szabolcs.

A párharc második felvonását október 24-én, a Haladás új arénájában rendezik.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik