Honvéd: megkönnyebbült az alapemberré avanzsáló Szendrei

2020.07.01. 17:41
Címkék
Az ősszel egyetlen percet sem játszott az NB I-ben, majd a karanténidőszak után újraindult bajnokságban egy csapásra a kezdőben találta magát a Budapest Honvéddal Magyar-kupát nyert Szendrei Norbert. A 20 éves középpályásnak kifejezetten bejött, hogy 3-4 naponta a pályán bizonyíthat.

Ha valaki nem unatkozott a labdarúgó NB I utolsó nyolc fordulójában – amikor gyakorlatilag minden lényeges kérdés eldőlt –, az Szendrei Norbert. A Budapest Honvéd 20 esztendős középpályása nagyon meggyőzhette az együttest a bajnokság hajrájában irányító Pisont István, Dajka László duót, elvégre, amíg a kényszerszünet előtt egyetlen percet sem töltött pályán az élvonal aktuális idényében, addig az újraindulást követően az összes bajnokin a kezdőcsapatban találta magát. Adódik a kérdés, mivel nyűgözte le az évad végéig kinevezett szakmai stábot?Szendrei Norbert. A Budapest Honvéd 20 esztendős középpályása nagyon meggyőzhette az együttest a bajnokság hajrájában irányító Pisont István, Dajka László duót, elvégre, amíg a kényszerszünet előtt egyetlen percet sem töltött pályán az élvonal aktuális idényében, addig az újraindulást követően az összes bajnokin a kezdőcsapatban találta magát. Adódik a kérdés, mivel nyűgözte le az évad végéig kinevezett szakmai stábot?

Az idény végére stabil alapemberré vált csapatában a 20 éves Szendrei Norbert Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook
Az idény végére stabil alapemberré vált csapatában a 20 éves Szendrei Norbert Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

Az idény végére stabil alapemberré vált csapatában a 20 éves Szendrei Norbert  •  Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

„Nem igazán lehet egyetlen, konkrét okot megnevezni arra vonatkozóan, hogy az idény végén ennyit játszhattam – magyarázza Szendrei. – Amikor Pisont István, aki az NB III-as csapat korábbi edzőjeként egyébként jól ismert engem, jelezte, hogy az NB I-ben is számít rám, nagyon megörültem. Úgy voltam vele, hogy nincs mese: ezt az esélyt most meg kell ragadnom.”

Megragadta. Előbb az MTK Budapest elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján szállt be remekül a mérkőzésbe – a győztes kimenetelű tizenegyespárbajban jómaga is berúgta a büntetőjét –, majd a Debrecen ellen megszerezte pályafutása első NB I-es gólját.

„Nehéz szavakkal leírni, mit éreztem a gól után. Nagyon megkönnyebbültem, úgy éreztem, megérte dolgozni az elmúlt időszakban. Az előző fél évem rendkívül nehéz volt, nem éltem meg jól, hogy az első csapatból az NB III-ba kerültem. Persze, nyilván én is hibáztam, nem véletlenül alakult úgy a helyzetem, ahogy. De azért fájt, hogy ősszel az élvonal közelébe sem fértem.”

A Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-döntőben is kiválóan teljesített Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook
A Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-döntőben is kiválóan teljesített Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

A Mezőkövesd elleni Magyar-kupa-döntőben is kiválóan teljesített  •  Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

„A Magyar-kupa-siker pedig nekem személy szerint is különleges, hiszen tavaly sérülés miatt nem tudtam részt venni a döntőben. Idén szerencsére végigjátszhattam a Mezőkövesd elleni finálét – ezért nagyon hálás vagyok a klubnak –, és talán ezen a meccsen éreztem először, hogy jó formában vagyok.”

Ennek megőrzésében pedig mindenképpen szerepet játszott, hogy az újraindulást követő erőltetett menetben gyakorlatilag 3-4 naponta mérkőzést kellett játszania.

„Az utolsó meccsen már egyértelműen fáradt voltam, de összességében nekem nagyon bejött, hogy hét közben és hét végén is bizonyíthattam. Úgy gondolom, egy futballista számára ez az ideális meccsterhelés. Nem értek egyet azokkal a kritikákkal, hogy mi magyarok képtelenek vagyunk 3-4 naponta pályára lépni. Bebizonyítottuk, hogy igenis tudunk. Ha rajtam múlna, a következő szezonban is megtartanám ezt a meccsritmust.”

Azt persze a korosztályos válogatott középpályás sem vitatja, hogy némileg hazabeszél, hiszen a meccsdömpinget – logikusan – jobban bírják a fiatal szervezetek, arról nem is beszélve, hogy a mögöttünk hagyott NB I-es évadban egyértelműen a kényszerleállást követő újraindulás után gyűjtötték a legtöbb játékpercet az U21-es magyar fiatalok.

„Nyilván, nekünk fiataloknak is több szerep jutott annak köszönhetően, hogy az edzők jobban rotálták a csapatokat, illetve hogy a mérkőzések alatt ötöt is lehetett cserélni. Ami azt illeti, nekem is jól jött ki ez az időszak, ettől függetlenül nem mondhatom azt, hogy örülök a kialakult forgatókönyvnek, hiszen emberek haltak meg a koronavírus miatt. De ha már egyszer úgy döntött az MLSZ, hogy folytassuk az NB I-et, meg kellett ragadnom a lehetőséget. És noha fárasztó volt a hajrá, én a mérkőzések alatt egyre csak megkönnyebbültem. Mert végre úgy érzem, meglett az eredménye annak, hogy sokat dolgoztam.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek