Kétezer-tizenkilenc után újra korosztályos jégkorong-világbajnokságnak adhat otthont Magyarország: az U18-as fiúk I/B csoportos székesfehérvári viadala után jövő januárban az U18-as lányok I/A csoportos tornáját rendezik meg Győrben a szlovák, a japán, a francia, az olasz és a norvég csapat részvételével. A különleges lehetőségről a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Bedő Botondot kérdeztük.

Januárban hazai pályán ünnepelhetik a gólokat a lányok Forrás: MJSZ

Januárban hazai pályán ünnepelhetik a gólokat a lányok  •  Forrás: MJSZ

„Februárban felmerült már a lehetőség, hogy Magyarországra hozzuk a tornát, de a mostani döntést én is a sajtóból tudtam meg. Pozitívum, hogy tovább tudjuk népszerűsíteni a női hokit Magyarországon, és természetesen kihasználhatjuk a hazai pálya adta előnyöket. Edzőtábort szervezhetünk a csarnokba, jobban megszokhatjuk a helyszínt, és a körülményeket is lehet valamelyest a vendéglátó szája íze szerint alakítani. A januári, németországi vébén hatvan-hetven szurkolónk volt, abban reménykedünk, hogy hazai pályán még többen lesznek.”

Három és fél éve már részt vehetett hazai rendezésű vb-n a leányválogatott, akkor a negyedik helyen végzett, jövőre akár nagyobb célokat is ki lehet tűzni.

„Az elmúlt három évben azért lépkedtünk előre, amiben sokat segít, hogy a lányok viszonylag sokáig, akár tizenhat éves korig fiúk között tudnak szerepelni. Emlékszem, a legutóbbi budapesti tornán az volt a lényeg, hogy ne essünk ki, ezzel szemben az elmúlt két évben már az volt a kérdés, hogy a dobogó melyik fokán végzünk. Remélem, legközelebb is így lesz” – zárta Bedő.

Irány Dánia és Olaszország!
A fiúk korosztályos világbajnoki helyszíneit is kijelölték: az I/A csoportba frissen feljutó juniorválogatott a dániai Horsholmban csaphat össze a kazah, a lett, a fehérorosz és a norvég együttessel. Az U18-asok pedig az I/B osztályban játszanak Asiagóban a házigazda mellett az ukrán, az osztrák, a szlovén és a lengyel válogatott ellen.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport