Úszás: hatalmas mezőny a diákolimpián, példaértékű szervezéssel

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 14:43
Címkék
Több mint tizenkétezer tanulót mozgatott meg a Magyar Diáksport Szövetség és a hazai sportági szövetség által szervezett idei diákolimpiai úszóviadal. Az MDSZ elnöke, Balogh Gábor örül az együttműködésnek és a kitűnően sikerült eseménynek, amelynek a legnagyobb vonzereje a fiataloknak a megszerezhető tíz felvételi többletpont.

B. V. – utanpotlassport.huCsak úgy özönlöttek az uszodába a fiatalok a 2018/19-es tanév diákolimpiai úszóversenyeire. A Magyar Diáksport Szövetség és a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) vezetése közösen nagyot álmodott, és korábbi viadaloknál lényegesen nagyobb rendezvényt hozott tető alá.B. V. – utanpotlassport.huCsak úgy özönlöttek az uszodába a fiatalok a 2018/19-es tanév diákolimpiai úszóversenyeire. A Magyar Diáksport Szövetség és a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) vezetése közösen nagyot álmodott, és korábbi viadaloknál lényegesen nagyobb rendezvényt hozott tető alá.

Több, mint 1500 fiatal vett részt az úszó diákolimpia győri országos döntőjében Forrás: Diákolimpia Facebook-oldal
Több, mint 1500 fiatal vett részt az úszó diákolimpia győri országos döntőjében Forrás: Diákolimpia Facebook-oldal

Több mint 1500 fiatal vett részt az úszó diákolimpia győri országos döntőjében  •  Forrás: Diákolimpia Facebook-oldal

Összesen 23500 nevezés érkezett a versenyekre, ami összesen 12500 tanuló részvételét jelentette. Mintegy kilencven százalékuk amatőr, vagyis B kategóriás résztvevő volt, míg az A kategóriában az igazolt versenyzők vehettek részt.

És a márciusi győri országos döntőben is több mint 1500 fiatal (kb. 1350 amatőr és 350 igazolt) lepte el a 2017-es EYOF úszóversenyeinek is otthont adott Aqua Sportközpontot.

A kétszeres egyéni világbajnok öttusázó, az MDSZ elnöke, Balogh Gábor elégedetten nyilatkozott a nagyra nőtt eseményről az utanpotlassport.hu-nak:
„Az úszószövetséggel szorosan együttműködve rendeztük meg az idei versenyeket, méghozzá úgy, hogy az A kategóriásak gazdája a MÚSZ, míg az amatőr kategóriáké az MDSZ volt. Így elkerültünk mindenféle sportszakmai vitát, és a győri uszodában kiváló körülmények zajlottak le a döntők.”

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke
Balogh Gábor, az MDSZ elnöke

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke

Balogh kitűnő példaként említette az idén az úszószövetséggel és a szervezet elnökével, Wladár Sándorral folytatott sikeres kooperációjukat. Úgy fogalmazott: a többi sportággal szemben is nyitottak, és szeretnének hasonló sikeres eseményeket rendezni.

A fiatalok oldaláról pedig a diákolimpia legnagyobb vonzereje a megszerezhető tíz felvételi többletpont, amely az országos döntőben elért legalább harmadik helyezésért jár a tanulóknak.

„Egyértelműen azt látjuk, hogy ez a verseny legnagyobb húzóereje. Éppen ezért csak azok indulhatnak, akiknek tanulói jogviszonyuknak van. És ez nagyon erős motiváció az igazolt úszóknak, hogy akik esetleg a szövetség által rendezett országos bajnokságon nem érnek fel a dobogóra, itt még többletponthoz juthatnak, csakúgy, mint a nem igazolt fiatalok.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik