Danone _Focikupa_ Debrecen_3

Több mint ezer gyerek küzd meg a barcelonai döntőért  •  Forrás: Danone Focikupa a Gyermekekért /Kovács Péter

UP-info A Danone Focikupa a Gyermekekért program jelentősen kibővült a tavalyihoz képest. A 2019-es utánpótlástornán már 12 régióban, összesen 96 csapat és közel 1200 gyerek vesz részt, a barcelonai döntőben pedig, ahová a győztes eljuthat, több mint 30 ország fiatal futballistái megmérkőznek meg a világbajnoki címért. A magyar szövetség által támogatott U12-es kupa célja, hogy a gyerekek körében népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást. Utóbbiban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

„Nagy öröm, hogy sportszakmai szervezésünkkel ismét olyan program részesei lehetünk, amelyikben a gyerekek egyszerre sajátíthatják el a sport és az egészséges táplálkozás alapjait – mondta Kis László, a szövetség Grassroots Igazgatóság BEP szakmai igazgatója. – A színvonalas nemzetközi kupán való részvétel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a ma fiatal labdarúgóiból a jövő bajnokai legyenek.”

Május 8-án két helyszínen folytatódik a sorozat. A dunakeszi regionális elődöntőn az MTK, a Balassagyarmat, a Dunakeszi, a Gödöllő és a III. ker. TVE, valamint a Mészöly FSE, a KISE és a Vác csapata szerepel. A győri elődöntőben pedig az ETO, a Gyirmót SE, az SC Sopron, az MTE 1904, a Pápai ELC, az Üstökös FC Győr, a Csornai SE és a Nebuló FSE fiataljai küzdenek meg a fináléért. A győztes csapat biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres válogatott labdarúgó, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport