Labdarúgás: ikszelt a skótokkal az U17-es válogatott

Vágólapra másolva!
2020.02.07. 21:38
Címkék
A csehek elleni vereség után a skótokkal döntetlent játszott a márciusi elitkörre készülő U17-es labdarúgó-válogatott a spanyolországi edzőtáborban.

Szerdán a csehek ellen 3–2-re kikapott az U17-es futballválogatott, de gyorsan jött a következő lehetőség: pénteken a skót együttes következett Spanyolországban, ahol a márciusi Eb-elitkörre hangol a csapat.

Úgy, mit a csehek ellen a második összecsapáson is a magyar válogatott kezdett jobban, és fölény tizennyolc perc után góllá érett: a jobb oldali támadás végén a Varga Donáttól kapott labdát Kerezsi Zalán futtából, 12 méterről a léc alá lőtte (0–1). A szünetig a magyar válogatott irányított, jó néhány helyzetet alakított, de az előnyt nem sikerült megduplázni.

Az U17-es labdarúgó-válogatott döntetlent játszott a skótokkal Forrás: mlsz.hu
Az U17-es labdarúgó-válogatott döntetlent játszott a skótokkal Forrás: mlsz.hu

Az U17-es labdarúgó-válogatott vezetett a skótok ellen, de döntetlen lett a vége  •  Forrás: mlsz.hu

A fordulás után mindössze tizennyolc másodperc telt el, amikor saját térfélen a mieink eladták a labdát, a skótok pedig kihasználták a lehetőséget, és rögtön kiegyenlítettek (1-1). Az ellenfél a gyors gól után vérszemet kapott, nagy erőket mozgósított a második találat megszerzéséért, nehéz perceket élt meg a magyar csapat. A félidő második felében sikerült rendezni a sorokat, és a hajrához közeledve ismét Németh Antal együttes irányított, de gól már nem született, 1–1-gyel végződött az összecsapás.

A magyar válogatott ezzel lejátszotta mindkét spanyolországi meccsét, ugyanis a harmadik tervezett ellenfél, Szaúd-Arábia lemondta az összecsapást.

A találkozó után a csapat szövetségi edzője, Németh Antal így értékelt az mlsz.hu-nak:

„Olyan játékosokat is megnézhettünk, akik korábban nem sokszor léptek pályára a válogatottban, vagy még egyáltalán nem szerepeltek a csapatban. Az első félidei játékkal kimondottan rendben volt, ebben a periódusban mi irányítottuk a mérkőzést, a második fele már jóval kiegyensúlyozottabb volt, mindkét csapatnak akadtak jobb periódusai. A mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedettek lehetünk, a két lejátszott mérkőzés megmutatta, kikre számíthatunk a márciusi elitkörben.”

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Skócia 1–1 (1–0)
Magyarország: Pataki Márk - Szujó Attila (Török Kevin, 68.), Puskás Zsombor (Alaxai Áron, 46.), Mayer János - Kerkez Milos (Fűzfői Márk, 90.), Vas Gábor, Horváth Artúr (Juhász András, 39.), Farkas Botond, Kispál Tamás - Kerezsi Zalán (Kovács Mátyás, 78.), Varga Donát (Szendrei Ákos, 68.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik