insta-stalker.com12

Chukwu Hannah a magyar U17-es csapat erőssége, aki néhány hete az U19-es Eb egyéni versenyében a 11. helyen végzett  •  Forrás: insta-stalker.com

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Egy évvel ezelőtt szomorúan tértek haza a magyar korosztályos fallabda-válogatott tagjai Malmőből, hiszen a vártnál gyengébben szerepeltek az Eb-n. Az U15-ös csapat tizenhatodik, míg a két évvel idősebb alakulat a tizenötödik helyen zárta a svédországi tornát. De nemcsak az eredmények miatt voltak elkenődve edzők és játékosok egyaránt, a csapatot hátráltató sérülések kapcsán is kifejezték csalódottságukat.

A sérülések a csütörtökön kezdődő eindhoveni kontinensbajnokság előtt sem kerülték el a fiatalokat, hiszen az U17-esek egyik alapembere, Laskai Vanda bokaszalag-szakadást szenvedett, így kénytelen kihagyni a versenyt, helyére Harmath Eszter lépett. Ő és az U17-es lányok világranglistáján tizedik Chukwu Hannah is tagja volt a néhány hete Prágában megrendezett U19-es Eb-n tizenkettedik helyen végzett csapatnak. A két lány mellett Takács Benedek, Nagy Simon és Simon Dániel alkotja az idősebb magyar válogatottat, amely a 20 csapatos hollandiai viadal A jelű csoportjába került. A 9. helyen kiemelt Magyarország mellett Anglia, Wales, Oroszország és Izrael található az ötösben.

„Az angolok elég erősek, ellenük csak a leányok mérkőzésén várható győzelem, reményeim szerint ez sikerülni is fog Hannáhnak – számolgatott Farkas János szövetségi kapitány a verseny előtti napon. – A többi  vetélytárs ellen viszont kötelező hoznunk a meccset a hölgyeknél. A fiúknál nagyon szoros, ki-ki meccsekre számítunk, mégis csalódott lennék, ha nem kerülnénk be a nyolc közé, hiszen a célunk az, hogy ott legyünk a legjobbak között. Ehhez a csoport első két helyén kell végeznünk. Ha Angliát nem is biztos, a többieket képesek vagyunk magunk mögé szorítani.”

Az U15-ös mezőnyben 19 csapat vesz részt a tornán, az együttes csoportbeosztása szinte teljesen megegyezik az idősebbekével, annyi különbséggel, hogy Izrael helyett Belgiummal kell megmérkőznie a válogatottunknak. A magyar csapat négy játékosa: Komlódi Regő, Sáli Barnabás, Juhász Nóra és Varga Lorena. A 16. helyen történő kiemelés a valóságot tükrözi, a kapitány nem számol nagy meglepetéssel, hiszen a két lánynak még nincsenek nemzetközi tapasztalatai.

„Itt nem fogunk a csoport első két helyén végezni – vélekedett az edző. – A versenyen a középmezőny végének a környéke a realitás. Abban azért bízom, hogy valakit sikerül legyőznünk, akkor már a 16. helynél hátrább nem végezhetünk.”

A válogatott szerda délután ült repülőre Ferihegyen, csütörtökön már kezdődik a korosztályos Európa-bajnokság. Az U17-esek 10 órakor Oroszországgal találkoznak, az U15-ösök 12 órakor játsszák első meccsüket, Wales lesz az ellenfél.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport