Evezés: várakozáson felül sikerült a tokiói ifjúsági vb

Gebe Zoltán utanpotlassport.huGebe Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.13. 14:27
Címkék
Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány elégedett a tokiói ifjúsági világbajnokságon részt vett magyar küldöttség szereplésével. A versenyen a leány egypárevezős Siska Bettina mellett a fiú nyolcasunk is döntős helyezést ért el.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina a magyar küldöttség legjobb eredményét elérve, a leány egypárevezősök versenyében 4. helyen végzett a korosztály tokiói világbajnokságán. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány szerint Halmainé Mészáros Éva tanítványa bravúrt hajtott végre, hiszen előzetesen a legjobb nyolcba kerülés volt a kitűzött cél.Siska Bettina a magyar küldöttség legjobb eredményét elérve, a leány egypárevezősök versenyében 4. helyen végzett a korosztály tokiói világbajnokságán. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány szerint Halmainé Mészáros Éva tanítványa bravúrt hajtott végre, hiszen előzetesen a legjobb nyolcba kerülés volt a kitűzött cél.

,,Bettinának a hazai versenyeken még nem jött ki a lépés, a válogatón második, az országos bajnokságon pedig csak harmadik volt, a májusi Európa-bajnokságon viszont összeszedett versenyzéssel szerezte meg a hetedik helyet, és az önbizalomnövelő hatással volt rá Tokió előtt. Az edzőtáborban már látszott rajta, hogy jó formában van, nagyon jó részidőket ért el, a versenyen meg is javította az egyéni csúcsát, az elődöntőben 21 másodpercet faragott le belőle. A legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy az Eb-győztes ukrán evezőst is elbúcsúztatta a középfutamban” – értékelte a teljesítményt a kapitány.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.
Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.(Facebook/Siska Bettina)

A Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta fiú nyolcas, Király Annakormányossal az ötödik helyen végzett a versenyen. Dani Zsolt tanítványai az Európa-bajnok lengyel hajót is maguk mögé utasították.
„Pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy magyar nyolcas bármilyen korosztályban döntős helyezést érjen el világbajnokságon. Ha nem ellenszélben kellett volna versenyezniük a fiúknak, elképzelhetőnek tartom, hogy ennél is jobb eredményt érünk el, de a teljesítményükre így sem lehet panasz.”

A Galcsó Flóra, Elek Boróka leány kétpárevezős egységet a futama után visszasorolták a mezőny végére, mert a hajó súlya kisebb volt a szükségesnél.
„Értetlenül állunk a történtek előtt, a próbamérlegelésen semmiféle probléma nem volt, az előző napon beállítottuk a hajó súlyát, ami vizesen még nehezebb szokott lenni. Sokat tanakodtunk azon, mi történhetett, talán benne maradt valami a mérés előtt. A lányok nagyon csalódottak voltak, hiszen a reményfutamban második helyet értek el, amivel bejutottak volna az elődöntőbe” – mondta el Lőrincz Attila. A lányok végül a C döntőt megnyerve, a 13. helyezést szerezték meg.

A Szilágyi Konrád, Szklenka Bence összetételű kétpárevezős a B döntőben bizonyíthatott, ahol harmadik lett, s azzal a kilencedik helyen zárta a vb-t.

További korosztályos híreink EVEZÉSBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik