Az Arrabona Evezős Klub 18 esztendős reménysége, Siska Bettina újból és újból megmutatja, miért tartják hazánkban korosztálya egyik legnagyobb ígéretének. Már az előző évben felhívta magára a figyelmet, amikor augusztusban negyedik helyen végzett a tokiói ifjúsági világbajnokság egypárevezős versenyszámában.

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Akkor is a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el, s úgy tűnik, erről a jó szokásáról azóta sem szívesen mond le. Az újévet egyenesen bombaformában indította, hiszen a prágai ergométeres Európa-bajnokság ifjúsági mezőnyében rögtön két aranyérmet szerzett. Halmainé Mészáros Éva tanítványa előbb 2000 méteren diadalmaskodott úgy, hogy az ideje három másodperccel volt jobb, mint a második helyezett litván ellenfélé. Aztán a sprintszámban (500 m) is legyőzhetetlennek bizonyult, ott négy másodperccel hagyta állva a teljes mezőnyt – mindkét távon egyéni csúcsot húzott.

Így a szűk egy hónappal később megrendezett, párizsi ergométeres világbajnokságra sem az esélytelenek nyugalmával utazott. Valóban, 500 méteren további három tizedet faragott egyéni rekordján (1:35.8) és másodikként evezett célba a fináléban. A hosszabb távon sem vallott szégyent, az előkelő hetedik helyen zárta a világbajnokságot. Nevelőedzője szerint tanítványa mára eljutott arra a szintre, hogy stabilan kihozza magából a maximumot. „Bettina nagyon kihajtotta magát, stabilan hozza, amit tud. Az ötszáz méteres versenyen pedig várakozáson felül teljesített, sikerült megint lépnie egyet előre a céljai felé" – értékelt Halmainé Mészáros Éva a szövetségnek.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport