Az evezősök U19-es küldöttségében 15 versenyző kapott helyet a szerdán rajtoló, tokiói junior-világbajnokságra.

Fiúnyolcas_Ifi_Eb__511x365_acf_cropped

A májusi korosztályos Eb-n ötödik lett a fiúnyolcas

„Mivel Japánban rendezik a vébét, azt a jövő évi olimpia tesztversenyének is tekinthetjük. Kiszámíthatatlan, hogy a többi ország milyen összeállítású csapattal érkezik. Nehéz lesz jó eredményt elérni, de bízom a fiataljainkban – mondta érdeklődésünkre Lőrincz Attila, a korosztályos válogatott szövetségi kapitánya, majd hozzátette: – Elsősorban a májusi Európa-bajnokságon ötödik helyezést elért fiúnyolcastól várok döntőbe jutást. Az már a megváltozott összetételű egység nevéhez fűződik, s a csapat az edzések alapján gyorsabbnak és technikailag is jobbnak tűnik, mint az a nyolcas, amelyik a tavalyi világbajnokságon hatodik lett. Akadnak, akik már a múlt évben is a hajóban ültek, tehát rutinból sem lesz hiány. A kétpárevezősök jó teljesítményében is bízhatunk, bár ők az idén ingadozó formát mutattak. Ez igaz a fiúkra és a lányokra egyaránt, nem könnyű megjósolni, hogy Japánban mire számíthatunk tőlük. Az ő esetükben a pontszerzéssel, vagyis a legjobb nyolcba kerüléssel elégedett lennék.”

Az egypárevezősben induló Siska Bettina az Európa-bajnokságon megnyerte a B döntőt, így az összesítésben a hetedik helyet szerezte meg, alaposan meglepve ezzel a kapitányt.
,,Reménykeltő, hogy fontos versenyen tudta hozni a legjobbját. Ha Tokióban is a legjobb nyolcba tudna jutni, az nagy fegyvertény lenne”  – tette hozzá a kapitány.

A juniorválogatott versenyképes csapattal vesz részt a tornán, de az U23-as küldöttség másfél héttel ezelőtti bravúros teljesítményének – a floridai korosztályos vb-n szerzett két bronznak – a megismétlése nem lenne reális cél.

Az eredmények ITT érhetők el.

A tokiói junior-világbajnokságon szereplő magyar csapat
Fiú. Kétpár: Szilágyi Konrád, Szklenka Bence. Nyolcas: Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián, Szász Gergely (kormányos: Király Anna, tartalék: Pálfai Csikó).  Leányok. Egypár: Siska Bettina. Kétpár: Elek Boróka, Galcsó Flóra

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport