siska mesz

Siska Bettina és edzőnője a legjobb magyar eredménynek örülhet Tokióban  •  Forrás: MESZ

Nagyszerű versenyzéssel zárta a tokiói evezős ifjúsági világbajnokságot a 17 éves Siska Bettina. A győri lány az egypárevezősök előfutamában és elődöntőjében is kiváló formában, egyéni csúcsát folyamatosan megjavítva az ötödik legjobb idővel kvalifikált a fináléba. Halmainé Mészáros Éva tanítványa a döntőben a mezőnyhöz képest lassú rajtot vett, 500 méternél hatodik volt, ám taktikus versenyzéssel 08:47.850-ös idővel teljesítette a 2000 méteres távot, így első éves ifiként a negyedik helyen ért célba. A világbajnokságot a német Alexandra Föster nyerte, aki elképesztő energiával kezdett, és bár a többiek azt várták, hogy elfárad, nem tette meg és 08:31.380-al, igen nagy fölénnyel evezett célba az orosz Anasztaszija Ljubics (08:38.150) és a bronzérmes amerikai Katelin Gildersleeve (08:41.900) előtt.

A másik magyar érdekeltséget a döntőben a fiú nyolcas szolgáltatta. A Dani Zsolt által edzett Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta hajó, Király Anna kormányossal, az ötödik helyet szerezte meg a vb-n. A fináléban jól indult a magyar hajó, negyedtávnál még érmes helyen siklott, ám akkor a mezőny második felében evező britek rákapcsoltak, és harmadik helyen haladtak át a célvonalon, az ezüstérmes amerikaiak, és a győztes németek mögött. A magyarok a döntőben Kínával csatáztak nagyot a negyedik helyért, az ázsiaiak kilenc századdal előzték meg Juhászékat.

A zárónapon még a Szilágyi Konrád, Szklenka Bence összetételű kétpárevezős is vízre szállt a B döntőben, ahol a harmadik helyet megkaparintva, a 9. pozícióban zárta az év fő versenyét.

Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány elégedettségét fejezte ki a világbajnoki szerepléssel.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport