Cselgáncs: megvannak az idei Eb-k új időpontjai

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 17:47
Címkék
Az Európai Judo Szövetség (EJU) hivatalos közleményt adott ki arról, mikor lesznek az idei Európa-bajnokságok − Porecben ráadásul két korosztályt is összevonnak: a juniorok és az U23-asok egyszerre küzdhetnek november közepén.

Döntéseket hozott az EJU a versenynaptárával kapcsolatban, amely nagymértékben érinti az utánpótláskorú cselgáncsozókat is: július végéig minden eseményét törölte, az Európa-bajnokságoknak pedig új időpontokat tűzött ki− értesült róla a judoinfo.hu. Az szövetség végrehajtó bizottsága videokonferencián egyeztetett, ezután a küldöttek elektronikus szavazással döntöttek a versenyekről:judoinfo.hu. Az szövetség végrehajtó bizottsága videokonferencián egyeztetett, ezután a küldöttek elektronikus szavazással döntöttek a versenyekről:

Sipőcz Richárd novemberben, a poreci Európa bajnokságon is bizonyíthat Forrás: IJF
Sipőcz Richárd novemberben, a poreci Európa bajnokságon is bizonyíthat Forrás: IJF

Sipőcz Richárd novemberben, a poreci Európa bajnokságon is bizonyíthat  •  Forrás: IJF

A legfontosabb változások:
– A prágai felnőtt Európa-bajnokságot (amelyen több junior is képviselte volna a magyar színeket) elhalasztják, az új időpontja: november 8–10.
– Valamennyi EJU-eseményt (viadalokat, edzőtáborokat, szemináriumokat, fesztiválokat) törlik, az augusztusi programok sorsáról április végén határoznak.
– A rigai ifjúsági Európa-bajnokságot elhalasztják, az új időpontja: november 28–december 1.
– Egyszerre két korosztálynak rendeznek Európa-bajnokságot Porecben: a junior és az U23-as kontinenstornát november 11. és 15. között bonyolítják le.
– A csapat Európa-bajnokságot november 28-án rendezik Bukarestben.
– A klubcsapatok Európa-bajnokságát (az Európa Ligát és a Bajnokok Ligáját) törlik az idén.
– Az EJU igyekszik gondoskodni arról, hogy szeptemberben és októberben megfelelő versenyzési és edzőtáborozási lehetőségekhez jussanak a dzsúdósok(felnőtt, junior és ifjúsági Európa-kupa-viadalok).

„A szervezet nevében szeretném megköszönni valamennyi tagszövetségünknek, partnerünknek és a közösségünk minden tagjának a megértést, támogatást – írta üzenetében Szergej Szolovejtcsik, az EJU elnöke. – A dzsúdó megtanít minket az új körülményekhez alkalmazkodni, és arra, hogyan éljünk a legjobb lehetőségekkel. Azt kívánom, maradjunk pozitívak, bátorsággal és türelemmel nézzünk szembe a szigorú intézkedésekkel, vigyázzunk magunkra és a hozzátartozóinkra.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik