Cselgáncs: Kovács Kitti ötödik az U23-as Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 17:47
Címkék
Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.

Nem sokat tévedetta magyar csapat vezetője, Pánczél Gábor, amikor honlapunknak adott nyilatkozatábanarról beszélt, hogy a Budapesti Honvéd SE 1997-es születésű dzsúdósa, Kovács Kitti reális éremszerzési esélyekkel vág neki az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokságnak.Pánczél Gábor, amikor honlapunknak adott nyilatkozatábanarról beszélt, hogy a Budapesti Honvéd SE 1997-es születésű dzsúdósa, Kovács Kitti reális éremszerzési esélyekkel vág neki az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokságnak.

 

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsveszkben Forrás: judoinfo.hu
Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsveszkben Forrás: judoinfo.hu

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsevszkben • Forrás: judoinfo.hu

 

A magyar lány magabiztosan kezdett az 57 kilogrammosok selejtezőjében, ipponnal verte a lengyel Vanessa Machinckát. A folytatásban azonban nem jött ki neki a lépés a fehérorosz Uljana Minenkovával szemben, így csupán a vigaszágon folytathatta. A fájó vereség után hamar talpra állt: a finn Jessika Hellgrent ismét azzal a fölényes győzelemmel verte, mint az első riválisát. Így két nyert és egy vesztett párharc után következhetett a bronzcsata, és vele együtt az újabb vereség, mivel a portugál Wilsa Gomes ipponnal felelt a magyar lány wazari értékű akciójára.

Ezzel az is eldőlt, hogy a nyitónapon nem örülhetünk magyar éremnek, mivel a többi pénteki indulónk már jóval korábban elvérzett. Szintén a hölgyek 57 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett Varga Brigitta, aki előbb megverte a spanyol Carolina Rivero Suárezt, hogy aztán rögtön a következő körben a grúz Eteri Liparteliani jelentse számára a végállomást. A férfiak 60 kilogrammos versenyében Monori Dániel, a 67 kg-osok között pedigBoros Bence még a második mérkőzésig sem jutott el: előbbit örmény, utóbbit azeri vetélytárs búcsúztatta.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik