Cselgáncs: Kárpáti Emese bronzérmes az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 20:17
Címkék
A +78 kilogrammos Kárpáti Emese bronzérmet szerzett Győrött, az U23-as cselgáncsozók Európa-bajnokságának zárónapján; ugyanebben a kategóriában Szigetvári Mercédesz ötödik lett.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA zárónapra is jutott magyar érem az U23-as cselgáncsozók győri Európa-bajnokságán. A női +78 kilogrammosok kategóriájában lépett tatamira Kárpáti Emese, aki a dobogó harmadik fokára állt fel.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA zárónapra is jutott magyar érem az U23-as cselgáncsozók győri Európa-bajnokságán. A női +78 kilogrammosok kategóriájában lépett tatamira Kárpáti Emese, aki a dobogó harmadik fokára állt fel.

Kárpáti Emese (fehérben) bronzérmes lett Győrött Forrás: M4 Sport
Kárpáti Emese (fehérben) bronzérmes lett Győrött Forrás: M4 Sport

Kárpáti Emese (fehérben) bronzérmes lett Győrött  •  Forrás: M4 Sport

Kárpáti rögtön az első meccsén kapott ki az izraeli Raz Hershkótól egy wazari értékű akcióval. Ezzel azonban nem ért véget a megméretés, hiszen a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

Ott először az osztrák Maria Hoelwarttal kellett farkasszemet néznie, és rendkívül magabiztosan, ipponnal jutott túl rajta, így máris a bronzmeccsen állhatott ki a horvát Tina Radicellen. A párharc mindössze 1:26 percig tartott, ekkor Emese gyönyörű ipponnal vetett véget a csatának, és szerezte meg az kontinensbajnoki harmadik helyet.

Ugyanebben a kategóriában mérettette meg magát a nemrégiben junior Eb-aranyat szerző Szigetvári Mercédesz is, aki nagyon kiegyenlített meccsen, az aranypontban kapott ki a későbbi győztes olasz, Eleonora Geritől, intésekkel.

Mercédesz a bronzcsatát kiharcolta a horvát Lucija Vukovic legyőzésével, ám ott ő sem bírt a Kárpátit is felülmúló Hershkóval; az aranypontban maradt alul ipponnal, tehát az ötödik helyen zárta az Eb-t.

A magyar női válogatott ezzel egy ezüst-, két bronzérmet, valamint egy ötödik helyet szerzett a kontinensviadalon.

A férfiak szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor a verseny előtt kifejtette, hogy a fiúktól jó esetben egy pontszerző hely az, ami elvárható az Audi Arénában.

Ezt ugyanakkor az utolsó napon sem sikerült elérni, mivel Veres Márton és Tóth Apor (90 kg), Árvai Péter és Vég Zsombor (100 kg), valamint Waczulik Richárd (+100 kg) is kikapott.

„Nem lehetek elégedett, mert nem sikerült senkinek a pontszerzés– mondta Pánczél –. Igaz, nagyon fiatal a csapatunk, de voltak olyan országok, amelyeknek a versenyzői juniorkorúként értek oda, akár a dobogóra is.Kétségtelen, nagyon erős volt a mezőny. A fiúkon azt látom, kicsit többet álmodnak, mint ami a realitás. Csinálni kell, nem pedig álmodozni. Ami pozitív, hogy több fiatalnál is biztató jeleket tapasztaltam; a zárónapon például Tóth Apor nagyon szoros meccsen kapott ki a későbbi ezüstérmes brittől. Összességében nézve: bravúr kellett volna a pontszerzéshez mindenkitől, és sajnálom, hogy senkinek nem jött ki a lépés.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik