Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A litvániai Kaunasban zajlott le a junior cselgáncsozók soron következő Európa-kupája, amelyen a magyar cselgáncsválogatott is részt vett. Ráadásul sikeresen, ugyanis hat éremmel tértek haza a juniorok. A viadalon 24 ország 345 dzsúdósa mérte össze tudását.

Az 55 kilogrammosok között indult el az EYOF-győztes, kadét Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki harmadik Feczkó Csanád. Először a litván Tadas Calka ellen lépett tatamira, s 53 másodperc alatt le is rendezte ipponnal. Csakúgy, mint a svájci David Gaucht, de neki még ennyi időt sem hagyott, mindössze 25 másodperc kellett Csanád sikeréhez. A döntőben viszont már nem bírt a holland Daan Moesszel, így a dobogó második fokára állt fel.

Beringer Fatime (középen) diadalt aratott Kaunasban Forrás: judoinfo.hu

Beringer Fatime (középen) diadalt aratott Kaunasban  •  Forrás: judoinfo.hu

A kadét világbajnoki bronzérmes, Tóth Benedek a 81 kilósok mezőnyében mérette meg magát. A döntőig túljutott a holland Looij Sanderen, a lengyel Maciej Krogulskin, a német Emil Hennebachon és az észt Aslanberg Madomedkerimovon. A fináléban viszont a holland Jan Reijntjens jobbnak bizonyult nála egy ipponnal, így Benedek is ezüstéremmel térhetett haza.

A +100 kilogrammosok versenyében két magyar versenyző is felállt a dobogóra. Waczulik Richárd a litván Vladlens Jarockis és a német Erik Abramov legyőzésével harcolta ki a finálét, ott azonban az aranypontot a szintén német Jonas Schreiber szerezte meg, így Waczuliknak meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A kadét Európa-bajnok Sipőcz Richárd első párharcát elvesztette a német Abramovval szemben, így a vigaszágon küzdhetett tovább, ahol a litván Jarockis és a holland Rick Zommer ellen is ipponnal nyert, így megszerezte a bronzérmet.

Az egyetlen magyar, aki megnyerte a kaunasi viadalt, Beringer Fatime volt, aki a 44 kilogrammosok között indult. A brit Jaime-Leigh Whitakert, valamint két litvánt: Karolina Saukaitytét és Egle Nandziunaitét is ipponnal győzte le, tehát nagyon magabiztosan, megérdemelten aratott diadalt.

Szigetvári Mercédesz a +70 kilósok mezőnyében lépett tatamira, és bronzérmet szerzett, miután legyűrte a lengyel Lis Wiktoriát és a holland Merel Barkmant, majd kikapott a litván Justina Kmieliauskaitétól.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport