Cselgáncs: hat érem az ifjúsági Európa-kupáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 16:59
Címkék
A lengyelországi Bielsko-Bialában rendezett cselgáncs ifjúsági Európa-kupán vett részt a korosztályos magyar válogatott. A csak nevében európai viadal nagyon erős volt, hiszen négy kontinens 30 országa képviseletében 514 dzsúdós lépett tatamira, s a magyarok két arany-, egy ezüst, valamint három bronzéremmel az éremtábla harmadik helyén végeztek Oroszország és Japán mögött.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA korosztályos cselgáncsválogatott részt vett a lengyelországi Bielsko-Bialában rendezett ifjúsági Európa-kupán. A versenyen nagyon erős mezőny gyűlt össze. A viadal csak nevében volt Európa-kupa, hiszen négy kontinens képviseletében 30 ország 514 dzsúdósa lépett tatamira. A magyarok pedig igazán kitettek magukért, hiszen két arany-, egy ezüst, valamint három bronzéremmel az éremtábla harmadik helyén végeztek Oroszország és Japán mögött.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA korosztályos cselgáncsválogatott részt vett a lengyelországi Bielsko-Bialában rendezett ifjúsági Európa-kupán. A versenyen nagyon erős mezőny gyűlt össze. A viadal csak nevében volt Európa-kupa, hiszen négy kontinens képviseletében 30 ország 514 dzsúdósa lépett tatamira. A magyarok pedig igazán kitettek magukért, hiszen két arany-, egy ezüst, valamint három bronzéremmel az éremtábla harmadik helyén végeztek Oroszország és Japán mögött.

Sipőcz Richárd most is örülhetett a sikernek
Sipőcz Richárd most is örülhetett a sikernek

Sipőcz Richárd most is örülhetett a sikernek

A +90 kilogrammos Sipőcz Richárd felállhatott a dobogó legfelső fokára, miután négy mérkőzést nyert meg négy ipponnal, s az egész mezőnnyel mindössze 4:49 perc alatt végzett (mint tudjuk, egy meccs rendes küzdelmi ideje négy perc a cselgáncsban). Sipőcz cseh, francia, majd magyar vetélytársát, Varga Donátot legyőzve jutott be a döntőbe, ahol 53 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felülkerekedjen az orosz Joszif Sziminen.

A leányoknál Özbas Szofi remekelt a 63 kilósok versenyében. Lengyel, francia, grúz és brazil ellenfelet vert ipponnal, majd a fináléban sem kegyelmezett az orosz Tatjana Guzunnak, akit 3:35 perc alatt végzett ki.

Az 50 kilogrammosok mezőnyében állt fel a dobogó második fokára Farkas Bence, aki zseniálisan menetelt végig egészen a döntőig: négy ipponnal szerzett sikert ért el. Először az olasz Alessandro Pippátkésztette megadásra negyven másodperc alatt, majd a francia Ouchen Heydart, ezután az ukrán Kulinics Danilo le tizenhat másodpercre volt szüksége, végül az eldöntőben fél perc kellett neki az izraeli Ariel Shulman ellen. Farkast egyedül az orosz Danilo Korcsemkin tudta megállítani a fináléban.

A 73 kilósok között harmadik helyen zárta a viadalt a felnőtt magyar bajnok Nerpel Gergely. Ukrán, német, majd szlovák riválist gyűrt le, az elődöntőben viszont nem bírt az orosz Igor Taluninnal, így Gergely a vigaszág győztesét várhatta az éremcsatában. Az ukrán Igor Bubir érkezett meg Nerpelhez, akit a magyar dzsúdós ipponnal győzött le 2:09 perc alatt.

Szintén a dobogó harmadik fokára állt fel a 90 kilogrammos Boros Iván, aki nagyon szépen menetelt egészen az elődöntőig: francia, izraeli és szlovén versenyzőt búcsúztatott. Csakúgy, mint Nerpeltől, Borostól is orosz vetélytárs vette el az aranycsata lehetőségét. A nehezebb magyar fiú nem bírt Matej Kanikovszkijjal, de a bronzmérkőzésen már könnyedén nyert a brazil Adriel Santos ellen.

Harmadik lett a 44 kilósok mezőnyében Kriza Anna, aki már a második meccsén kikapott a török Merve Azaktól. Versenyzőnk nem volt egyszerű helyzetben, ugyanis rendkívül erős ágra sorsolták. Orosz, cseh, majd ukrán cselgáncsozót vert meg az éremcsatáig, amelyben a szintén orosz Julija Lukina várta. Krizának mindössze 1:50 perc kellett hozzá, hogy legyőzze, és felállhasson a dobogó harmadik fokára.

IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA, BIELSKO
A magyar helyezések
Fiúk
50 kg: 2. Farkas Bence, 73 kg: 3. Nerpel Gergely, 90 kg: 3. Boros Iván, +90 kg: 1. Sipőcz Richárd
Leányok
44 kg: 3. Kriza Anna, 7. Harmath Eszter, 52 kg: 7. Ábrahám Titanilla, 57 kg: 5. Varga Brigitta, 63 kg: 1. Özbas Szofi

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik