Cselgáncs: három magyar érem az ifi Ek-viadalon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.19. 18:26
Címkék
Egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel, valamint öt ötödik hellyel térhet haza az ifjúsági cselgáncsválogatott a Bielsko Bialában rendezett Európa-kupa-verseny után.

UP-infoVéget ért a lengyelországi Bielsko Bialában rendezett ifjúsági Európa−kupa-viadal, amelyen a magyar válogatott egy-egy arany-, ezüst és bronzérem mellett öt ötödik helyet szerzett.UP-infoVéget ért a lengyelországi Bielsko Bialában rendezett ifjúsági Európa−kupa-viadal, amelyen a magyar válogatott egy-egy arany-, ezüst és bronzérem mellett öt ötödik helyet szerzett.

Mamira Luca (kékben) kiemelkedően teljesít az idén
Mamira Luca (kékben) kiemelkedően teljesít az idén

Mamira Luca (kékben) kiemelkedően teljesít az idén

A 40 kilogrammos Mamira Luca ötből öt Ek-versenyen döntőjében léphetett tatamira az idén. Lengyelországban az első meccsén a francia Sana Sabrit múlta felül ipponnal, majd az elődöntőben a szintén francia Ghjuliana Ballánál bizonyult jobbnak. Az aranycsata az aranypontig húzódott, mivel Luca és a török Muberra Gunes egy-egy wazari értékű akciót csinált négy perc alatt. A törököt végül 6:52 percnél harmadszorra is megintették, tehát Mamiráé lett az aranyérem!

Sáfrány Péter kiválóan menetelt a 81 kilósok mezőnyében; könnyedén győzte le az ukrán Mikola Hribiket, az olasz Francesco Fidonét, a japán Otake Riunoszukát és a francia Arnaud Aregbát a döntő felé vezető úton. A fináléban aztán nagy küzdelemben, ám alulmaradt az orosz Ikvan Edilszultanovval szemben, miután három sidót is kapott a magyar. Péternek így be kellett érnie a második hellyel.

A 60 kilogrammos Gombás Bálint az első két mérkőzésén nyert az osztrák Adam Safer és a grúz Zurab Kapauadze ellen, a következő párharcát viszont elveszítette az ukrán Vladiszlav Kazimirovval szemben, így már csak a vigaszágban bízhatott. Bálint aztán nyert az ausztrál Jordan Greenbank, a német Alex Vyskubov, a lengyel Olag Loska és az orosz Roman Ajvazjan ellen is, tehát megszerezte a bronzérmet.

Az ötödik helyen zárt Barczikay Ákos (50 kg), Szegedi Dániel (66 kg), Turánszki Zalán (90 kg), Kőszegi Rebeka (48 kg) és Farkas Szilvia (+70 kg).

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik