Cselgáncs: gyors búcsú a junior Eb csapatversenyén

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 20:32
Címkék
Négy érmet (egy-egy arany és ezüst, két bronz) szerzett a junior cselgáncsválogatott a vantaai Európa-bajnokság egyéni versenyében, és azzal negyedik lett az éremtáblázaton. A vasárnapi csapatversenyben ugyanakkor nem jött ki a lépés, a magyarok helyezetlenül zártak.

Özbas Szofi (63 kg) arany-, Gőz Roland (90 kg) ezüst-, Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) bronzérme után kijelenthető, hogy a magyar csapat kiemelkedően teljesített a vantaai junior Európa-bajnokságon, jó erőt képvisel. Főleg, ha azt nézzük, hogy az éremtáblázat negyedik helyén zártak a fiatalok az egyéni megméretésen. A csapatversenyen tehát kiváló esélyekkel indultak Horváth László és Radics Attila tanítványai.Özbas Szofi (63 kg) arany-, Gőz Roland (90 kg) ezüst-, Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) bronzérme után kijelenthető, hogy a magyar csapat kiemelkedően teljesített a vantaai junior Európa-bajnokságon, jó erőt képvisel. Főleg, ha azt nézzük, hogy az éremtáblázat negyedik helyén zártak a fiatalok az egyéni megméretésen. A csapatversenyen tehát kiváló esélyekkel indultak Horváth László és Radics Attila tanítványai.

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen Forrás: eju.net
Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen Forrás: eju.net

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen  •  Forrás: eju.net

A sorsolás ugyanakkor nem kedvezett, hiszen rögtön a hollandokkal találkoztak a fiatalok, és 4−2-es vereséget szenvedtek. Emiatt nem volt több bizonyítási lehetőségük, helyezetlenül zárták a viadalt.

„Szoros meccsre számítottam, kellettek volna a bravúrgyőzelmek, amelyekből viszont csak egy jött: Varga Brigitta küzdött parádésan, és nyert azzal a Shannon Van de Meeberggel szemben, akitől három nappal korábban kikapott. A probléma az volt, hogy a kötelező ütközeteket nem tudtuk hozni. Akik jól szerepeltek az egyéni küzdelmekben, valamelyest kiengedtek, ennyivel voltak jobbak a hollandok. Kár, mert ha mi nyerünk, úgy a négy közé is bejutottunk volna szerintem”− értékel Horváth, a fiúk vezetőedzője.

Radics, a lányok mestere egyetért kollégája szavaival:
„Bíztunk abban, hogy felülmúljuk a hollandokat. A hibáinkból ugyanakkor tanulni kell, évek óta ezzel a problémával küzdünk: csapatban− legtöbbször− nem jön ki a lépés azoknak, akiknek egyéniben igen. Ki kell találnunk valamit arra, hogyan küszöböljük ki. Október közepén lesz a világbajnokság Marokkóban, reméljük, addig sikerül.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik