Cselgáncs: álmodozó fiúk, cselekvő lányok az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 20:42
Címkék
Vasárnap ért véget Győrött a cselgáncsozók U23-as Európa-bajnoksága; a magyar válogatott egy ezüst-, két bronzéremmel, valamint egy ötödik hellyel zárta a megméretést.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huEgy ezüst-, két bronzéremmel, valamint egy ötödik hellyel zárt a magyar cselgáncsválogatott Győrött, az U23-as Európa-bajnokságon. Némiképp furcsa lehet, hogy az összes helyezést a női szakág képviselői szerezték, ám ha kicsit jobban megvizsgáljuk a helyzetet, érthetővé válik.Krasznai Bence –utanpotlassport.huEgy ezüst-, két bronzéremmel, valamint egy ötödik hellyel zárt a magyar cselgáncsválogatott Győrött, az U23-as Európa-bajnokságon. Némiképp furcsa lehet, hogy az összes helyezést a női szakág képviselői szerezték, ám ha kicsit jobban megvizsgáljuk a helyzetet, érthetővé válik.

Pupp Réka ezüstérmes lett a győri U23-as Eb-n
Pupp Réka ezüstérmes lett a győri U23-as Eb-n

Pupp Réka ezüstérmes lett a győri U23-as Eb-n

A magyar férfikeret nagyon fiatal: négy még juniorkorú, valamint egy ifjúsági versenyző is tatamira lépett az Audi Arénában. Ennek megfelelően reálisan egy pontszerző helyet várhattunk a fiúktól.

„Nem lehetek elégedett, mert egyiküknek sem sikerült pontot szereznie” – szögezte le Pánczél Gábor, a férfiak szövetségi kapitánya. – „Igaz, nagyon fiatal a csapatunk, de voltak olyan országok, amelyek juniorkorú versenyzőkkel pontot érő vagy akár dobogós helyezéseket is elcsíptek. Kétségtelen, nagyon erős volt a mezőny. A fiúkon azt látom, kicsittöbbet álmodnak, mint ami a realitás. Csinálni kell, nem pedig álmodozni. Ami pozitív, hogy több fiatalnál is biztató jeleket tapasztaltam; a zárónapon például Tóth Apor nagyon szoros meccsen kapott ki a későbbi ezüstérmes brittől. Összességében nézve:bravúrkellett volna a pontszerzéshez mindenkitől, és sajnálom, hogy senkinek nem jött ki a lépés.”

Az első érmet a junior Európa-bajnok, felnőtt kontinensbajnoki ötödik, 52 kilogrammos Pupp Réka szerezte, aki a dobogó második fokára állhatott fel.A nők szövetségi kapitánya,Toncs Péteroldalunknak elmondta, sorsolása alapján mindenképpen várható volt Rékától, hogy eljusson a fináléig. Pupp ellenfele a döntőbenaz az izraeliBetine Temelkovavolt, akivel kétszer is találkozott már az idén. Mérlegük eddig egy−egy volt. A két lány nem bírt egymással a négy perc alatt, tehát jöhetett az aranypont, amelyből az izraeli került ki győztesen.

Az ifjúsági olimpiai- és világbajnok, junior vb-aranyérmesGercsák Szabinaa 70 kilogrammosok között lépett tatamira az Eb második versenynapján. Toncs mindenképpen érmet várt tőle, s a 22 éves lány ennek eleget is tett, hiszen harmadik lett.

Szabina a vigaszágra kényszerült, ahol magabiztosan menetelt végig; először a horvátAndela Violicotgyőzte le mindössze 1:25 perc alatt, majd a bronzcsatában a svájciAlina Lengweilerrel szemben az aranypontban végül wazarival nyert.

A zárónapon a +78 kilogrammos súlycsoportban indultKárpáti Emeseszállított érmet a magyar alakulatnak; bár rögtön az első meccsén kikapott az izraeliRaz Hershkótólegy wazari értékű akcióval, a folytatásban javítani tudott.

Először az osztrákMaria Hoelwarttalkellett farkasszemet néznie, és rendkívül magabiztosan, ipponnal jutott túl rajta, így máris a bronzmeccsen állhatott ki a horvát Tina Radicellen. A párharc mindössze 1:26 percig tartott, ekkor Emese gyönyörű ipponnal vetett véget a csatának, és szerezte meg az kontinensbajnoki harmadik helyet.

Ugyanebben a kategóriában mérette meg magát a nemrégiben junior Eb-aranyat szerzőSzigetvári Mercédeszis, aki nagyon kiegyenlített meccsen, az aranypontban, intésekkel kapott ki a későbbi győztes olasz,Eleonora Geritől.

Mercédesz a bronzcsatát kiharcolta a horvátLucija Vukoviclegyőzésével, ám ott ő sem bírt a Kárpátit is felülmúló Hershkóval; az aranypontban maradt alul ipponnal, tehát az ötödik helyen zárta az Eb-t.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik