Birkózás: még egy bronz a junior Eb záró napján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 20:42
Címkék
Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) bronzérmes lett a pontevedrai junior birkózó Európa-bajnokság szabadfogású zárónapján. A szabadfogású válogatott egy harmadik és egy ötödik hellyel a tizedik helyen zárta a csapatrangsort.

Mint, ahogyan szombaton már beszámoltunk róla, kevésen múlt, hogy a magyar színekben versenyző Halidov Gamzatgadzsi nem jutott be a pontevedrai junior birkózó Európa-bajnokság aranycsatájába.ahogyan szombaton már beszámoltunk róla, kevésen múlt, hogy a magyar színekben versenyző Halidov Gamzatgadzsi nem jutott be a pontevedrai junior birkózó Európa-bajnokság aranycsatájába.

Halidov Gamzatgadzsi (kékben) bronzérmes lett Spanyolországban Forrás: UWW
Halidov Gamzatgadzsi (kékben) bronzérmes lett Spanyolországban Forrás: UWW

Halidov Gamzatgadzsi (kékben) bronzérmes lett Spanyolországban  •  Forrás: UWW

Az ESMTK fiatalja az ukrán Jevszijenkóval nézett farkasszemet a négy között, és rögtön az első menetben négypontos akciót csinált, és ezután le is vitte az ukránt (6−0).

A folytatás ugyanakkor már nem sikerült ennyire jól: Jevszijenko négy pontért eldobta Halidovot, ám a magyar mögé ment, így neki is járt egy pont (7−8). Gamzatgadzsi nekiugrott ellenfelének, s addig hajtotta, mígnem három másodperccel a vége előtt el tudott indítani egy dobást, amit végre is hajtott két pontért. Igen ám, de a földre érkezéskor vissza tudott nyúlni az ukrán, és 0.3 (!) másodperccel az utolsó sípszó előtt visszatolta hátára a magyart. Ezzel persze, a végeredményt is beállította (10−9), és kvalifikálta magát a fináléba. Halidov pedig a bronzéremért léphetett így szőnyegre vasárnap este.

A magyar a kétszeres junior Eb-ötödik moldovaival, Leonid Colesnickel találkozott, és – csakúgy, mint szombaton – ismét rendkívül magabiztosan kezdett: Colesnic támadást indított, amelyből mögé került Halidov, majd kétszer is megpörgette a moldovait, aki ebből ugyanakkor visszatámadott, és 7−3-ra mentette az állást. Gamzatgadzsi még egyszer földre vitte riválisát az első három percben (9−3).

A második felvonás meglehetősen hamar véget ért, mivel Halidov levitellel és pörgetéssel beállította a technikai tust: 13-3, ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel Spanyolországban.

Dobler Benjaminnak (74 kg) és Végh Richárdnak a vigaszágon volt esélyes a javításra vasárnap, ám egyiküknek sem sikerült megnyernie mérkőzését. Dobler az azeri Naszib Iszajevtől kapott ki (13−2), míg Véghet a német Ertuglu Agca állította meg (12−2).

A magyar szabadfogású válogatott egy harmadik és egy ötödik hellyel a tizedik helyen zárta a csapatrangsort.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Hetedik versenynap
Vigaszág
74 kg: Naszib Iszajev (azeri)−Dobler Benjamin 13−2
92 kg: Ertuglu Agca (német)−Végh Richárd 12−2
Bronzmérkőzés
61 kg: Halidov Gamzatgadzsi−Leonid Colesnic (moldovai) 13−3
Szabadfogású csapatrangsor
1. Oroszország (205 pont), 2. Moldova (116 pont), 3. Azerbajdzsán (115 pont), ...10. Magyarország (39 pont)

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik