Birkózás: két versenyzőnk folytathatja a zágrábi kadét birkózó vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 21:38
Címkék
Három magyar fiúból kettő a vigaszágon folytathatja vasárnap a kadét birkózó világbajnokságon Zágrábban. A 60 kilogrammos Tösmagi Attilának és a 92 kilós Végh Artúrnak maradt esélye az éremszerzésre, a 71 kilogrammosok között versenyző Klányi Krisztofernek viszont véget ért a viadal.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huHárom magyar kötöttfogású fiúból kettő a vasárnapi vigaszágra került a zágrábi kadét birkózó világbajnokság hatodik napján.Krasznai Bence –utanpotlassport.huHárom magyar kötöttfogású fiúból kettő a vasárnapi vigaszágra került a zágrábi kadét birkózó világbajnokság hatodik napján.

A 60 kilogrammos Európa-bajnoki bronzérmes Tösmagi Attila magabiztosan verte meg első mérkőzésén az izraeli Abere Fetenét. A nyolcaddöntőben jött a török Serhat Kirik, akitől vitatható csatában szenvedett vereséget:Attila húsz másodpercig tusolta a törököt, azonban a bírók nem jelezték a mérkőzés végét. Kliment László, a kadét kötöttfogású válogatott vezetőedzője szerint a végén meg is kellett volna inteni Kiriket passzivitás miatt, de ez is elmaradt. Kár, pedig akkor 5−5-s végeredménnyel Tösmagi juthatott volna tovább (az utolsó végrehajtott ponttal), így viszont 5−4-el a török fiú nyert, aki végül a francia Snjoyan legyőzésével a döntőbe is beverekedte magát –Attila tehát a vigaszágon folytathatja.

Végh Artúr (kékben) a vigaszágon folytathatja Zágrábban
Végh Artúr (kékben) a vigaszágon folytathatja Zágrábban

Végh Artúr (kékben) a vigaszágon folytathatja Zágrábban

A 71 kilósok mezőnyében versenyző Klányi Krisztofer magabiztosan verte meg a belorusz Dzjanisz Zselezuszkit, majd az ukrán Szkorofatovon is túljutott, így a negyeddöntőben léphetett szőnyegre. Ott azonban viszonylag simán, 7−2-re kikapott a török Abdullah Atestől.Kliment elmondta, jobb volt az ellenfél, megérdemelte a sikert. Klányi szerencsétlenségére Ates nagyon kiegyenlített párharcban maradt alul az elődöntőben a moldovai Gutuval szemben, így a magyar fiúnak véget ért a világbajnokság.

Remekül küzdött a 92 kilogrammos Végh Artúr első mérkőzésén az iráni Mohammad Noszarti ellen. Vezetett is, de Noszarti két kitolással megfordította, s megnyerte a csatát. Az iráni törököt, litvánt és grúzt múlt felül a folytatásban, s bekerült a szombat esti fináléba. Artúrnak tehát esélye nyílt a szépítésre. A vezetőedző szerint nagyon nehéz dolga lesz, de semmi sem lehetetlen. Elvégre Végh birkózta a legszorosabb meccset az iránival.

Kliment összességében elégedett a fiúk teljesítményével. Kiemelte, hogy mindenki megtett minden tőle telhetőt. Hozzátette: rengeteget fejlődtek a fiatalok a lenti helyzetből való védekezésben és támadásban (ezzel volt az egyik legnagyobb probléma a szkopjei Európa-bajnokságon). Még csak az út elején járnak, de értik, hogy ennél több kell.

KADÉT-VILÁGBAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
Kötöttfogás, 2. programcsomag
A magyar szereplők
60 kg (28 induló): Tösmagi Attila (ESMTK), 71 kg (29 induló): Klányi Krisztofer (Dorogi NC), 92 kg: Végh Artúr (Érdi Spartacus)
Selejtező. 60 kg: Tösmagi Attila−Abere Fetene (izraeli) 9−1, 71 kg: Klányi Krisztofer−Dzjanisz Zselezuszki (fehérorosz) 5−0, 92 kg: Mohammad Noszrati (iráni)−Végh Artúr 2−1
Nyolcaddöntő. 60 kg: Serhat Kirik (török)−Tösmagi Attila 5−4, 71 kg: Klányi Krisztofer−Hlib Szkorofatov (ukrán) 9−0
Negyeddöntő. 71 kg: Abdullah Ates (török)−Klányi Krisztofer 7−2
A kötöttfogás 1. programcsomagjának bajnokai és magyar eredményei
48 kg: Abror Atabajev (Üzbegisztán), magyar induló nem volt.
55 kg: Amirosszein Kounszari (Irán), magyar induló nem volt.
65 kg: Muszlim Imadajev (Oroszország), ...15. Horváth Gyula
80 kg: Karen Kacsatrian (Örmény), ...22. Mezei Patrik
110 kg: Muhammet Bakir (Törökország), ...9. Marton Márk

Eddig ezt írtuk a kadét-világbajnokságról:
Szőnyegre, Zágrábban!
Korcsog Milán bronzesélyes
Bronznap szabadfogásban
Szél Anna döntőben
Három kieső

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik