Az U14-es hokiválogatott bemutatkozása nemzetközi porondon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 14:07
Címkék
A tizenhatodik helyen végzett a magyar válogatott Spanyolországban az U14-es World Selects Invitational utánpótlás-jégkorongtornán. A fiatalok sokkal magasabb hokikultúrájú országból érkező csapatok ellen hasznos nemzetközi tapasztalatokra tettek szert.

UP-info A magyar válogatott részt vett az U14-es korosztály egyik legnagyobb seregszemléjén, a spanyolországi World Selects Cup-on, amelynek San Sebastian és Biarritz ad otthont. A pályafutásuk első jelentős nemzetközi tornáján szereplő magyar fiatalok hat mérkőzést játszottak négy nap alatt.UP-info A magyar válogatott részt vett az U14-es korosztály egyik legnagyobb seregszemléjén, a spanyolországi World Selects Cup-on, amelynek San Sebastian és Biarritz ad otthont. A pályafutásuk első jelentős nemzetközi tornáján szereplő magyar fiatalok hat mérkőzést játszottak négy nap alatt.

A tizenhatodik helyen zárt az U14-es válogatott Spanyolországban Forrás: MJSZ
A tizenhatodik helyen zárt az U14-es válogatott Spanyolországban Forrás: MJSZ

A tizenhatodik helyen zárt az U14-es válogatott Spanyolországban  •  Forrás: MJSZ

Négy vereséggel kezdte a válogatott a nívós tornát, de ebből kétszer is csak a hosszabbításban maradt alul, alaposan megszorongatta orosz és észak-amerikai riválisát is. A svéd és a francia riválissal szemben viszont súlyosabb pofonba szaladt.

Aztán viszont két, szétlövésben aratott siker következett, mindkétszer az észak-amerikai West Coast Selects alakulatát múlta felül a magyar válogatott, amely a tizenhatodik helyen zárta a viadalt.

A csapat vezetőedzője, Árkovics Bálint elégedett volt játékosai teljesítményével:
„Tudtuk, hogy erős lesz a torna, és magasabb hokikultúrából érkező csapatokkal, esetleg válogatottakkal találkozunk. Ha a csapat kaliberét és a mutatott játékot nézem, akkor talán egy fokkal jobb eredményt is elérhettünk volna. Igazából a két, büntetőkkel elvesztett mérkőzésen múlott. Ha azokat megnyerjük, akkor sokkal előbbre végzünk. A helyosztón a kanadai csapat ellen már mi diktáltuk a tempót, nyomást helyeztünk rájuk, jól védekeztünk, a fizikai hokink is működött. Összességében fontos volt a korosztályos világelittel találkozni.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik