Autósport: három magyarból kettő kicsúszott, egy dobogóra állt

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 11:01
Címkék
Nagy Dániel dobogóra állhatott, de négy magyarból csak kettő jutott el a célig, így a hazai közönség nem lehetett maradéktalanul boldog. Száradó pályán fordulatos versenyt hozott az TCR Európa-kupa hungaroringi állomásának első futama.

Kocsmár-Tóth István - utanpotlassport.huA Hell Energy Racing színeiben versenyző Tassi Attila (19) a második, a M1RA-s Nagy Dániel (20) a hetedik, a mezőnybe a belga hétvége kihagyása után visszatérő JLG Sportos Jedlóczky Márk (18) a 15., míg a beugró Ficza Ferenc (22) a Zengő Motorsport által felkészített Cuprával a rendkívül ígéretes hatodik helyről vághatott neki a hungaroringi futamnak.Kocsmár-Tóth István - utanpotlassport.huA Hell Energy Racing színeiben versenyző Tassi Attila (19) a második, a M1RA-s Nagy Dániel (20) a hetedik, a mezőnybe a belga hétvége kihagyása után visszatérő JLG Sportos Jedlóczky Márk (18) a 15., míg a beugró Ficza Ferenc (22) a Zengő Motorsport által felkészített Cuprával a rendkívül ígéretes hatodik helyről vághatott neki a hungaroringi futamnak.

Ficza Ferenc versenye ígéretesen indult, de már a második körben véget ért Forrás: tcr-series.com
Ficza Ferenc versenye ígéretesen indult, de már a második körben véget ért Forrás: tcr-series.com

Ficza Ferenc versenye ígéretesen indult, de már a második körben véget ért  •  Forrás: tcr-series.com

Hiába azonban a kiemelkedően erős kvalifikáció, a félig-meddig esős körülmények között négy pilótánk közül kettő végül nem jutott el a kockás zászlóig. A második körben jártunk, amikor Ficza összetörte az autót, majd néhány körrel később a versenyben mindaddig dobogós helyen autózó Tassi Attila is a kavicságyban végezte. Őt a francia Briché lökte meg.

A futamot meg is kellett szakítani a lezúduló eső és a kisebb-nagyobb koccanások miatt. Az újraindításból aztán Nagy Dániel jött ki nagyon jól, aki a verseny során hol magára talált és egy kör alatt akár 2-3 pozíciót is javított, hol látványosan visszaesett és elveszítette korábban megnyert helyeit. Az utolsó körben aztán egy négyes boly végén érkezett meg a célegyenes végi visszafordítóhoz, ahol minden előtte haladó lecsúszott, végül ő tudta egyedül megfelelő íven venni a kanyart, és egy utólagos büntetésnek hála ezzelegészen a dobogó harmadik fokáig fel tudott kapaszkodni.

Nagy Dániel a WTCR után a TCR Europe-ban is dobogós lett a Hungaroringen Forrás: tcr-series.com
Nagy Dániel a WTCR után a TCR Europe-ban is dobogós lett a Hungaroringen Forrás: tcr-series.com

Nagy Dániel a WTCR után a TCR Europe-ban is dobogós lett a Hungaroringen  •  Forrás: tcr-series.com

„Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Az időmérő után csalódott voltam. A Q1-ben megszereztem az első helyet, de utána elvesztettem a tempómat, és mire elkezdtem összeszedni magam, már nem volt a gumiban elég. Kicsit eltoltam, így utólag visszagondolva. Nem is számítottam arra, hogy fel tudok majd jönni a dobogóra, főleg egy főfutamon, ahol nagyon gyors pilóták vannak az ember előtt” – értékelt a Michelisz Norbert által alapított M1RA versenyzője.

„Összességében ez most nem egy tempóból elért harmadik hely volt, de összeszedjük érte a pontokat és fölállhattunk a dobogóra. Összetettben is visszatértünk a harmadik helyre, viszont holnapra még jobban össze kell szednünk magunkat. Kicsit még több fog kelleni. Továbbá holnap a negyedik helyről indulok és elméletileg szárazpályás versenyünk lesz” – tette hozzá a hivatalos Facebook-oldalára kitett videóban Nagy Dániel.

Tassi Attilát a francia Briché ütötte ki a versenyből Forrás: tcr-series.com
Tassi Attilát a francia Briché ütötte ki a versenyből Forrás: tcr-series.com

Tassi Attilát a francia Briché ütötte ki a versenyből  •  Forrás: tcr-series.com

Jedlóczky Márk számára szintén emlékezetes volt a szombat, mivel a 10., azaz pontszerző helyre tudta behozni saját Cupráját. Ezzel első pontjait gyűjtve az Európa-kupa 2018-as kiírásában.

Nagy Dániel tehát feljött a bajnokság harmadik helyére, míg az önhibáján kívül nullázó Tassi Attila az élbolytól egyre nagyobb ponthátránnyal, de őrzi összetett hatodik pozícióját.

Folytatás ma, a fordított rajtrácsos versennyel.

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik