Autósport: a 20 éves Nagy Dániel első győzelme a TCR Európa-kupában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 17:58
Címkék
A Michelisz Norbert által alapított M1RA húsz esztendős tehetsége, Nagy Dániel négy dobogós helyezés után megszerezte első győzelmét a TCR Európa-kupában, ezzel pedig feljött az összetett második helyére.

Nagy Dániel a célban. Forrás: tcr-europe.com
Nagy Dániel a célban. Forrás: tcr-europe.com

Nagy Dániel a célban. • Forrás: tcr-europe.com

Nagy Dániel a célban. Forrás: tcr-europe.com
Nagy Dániel a célban. Forrás: tcr-europe.com

Nagy Dániel a célban.  •  Forrás: tcr-europe.com

K. T. I. - utanpotlassport.hu„Vezetéstechnikailag változtatnom kell szombatra, mert sokkal különlegesebb, egyedibb ez a pálya, mint amilyennek elsőre látszott” – állapította megNagy Dániel (20) a M1RA pilótája a pénteki szabadedzések után Assenben, Hollandiában, miután kétszer is kisebb balesetet szenvedett és technikai hiba is hátráltatta.

A változtatás bejött, még ha nem is volt zökkenőmentes a szombati nap sem. Hiába autózott negyedik időt a kvalifikáción, pályalevágás miatt előbb elvették a legjobb körét, majd visszaadták. Végül a büntetések miatt egy hellyel jobban is járt az M1RA versenyzője, aki a harmadik pozícióból indulhatott el.

Nagy a rajt után rögvest javított egy helyet, majd a kilencedik körben megtámadta és meg is előzte az addig vezető Jean-Karl Vernayt is, innen pedig már nem engedte ki kezéből az elsőséget.

A 20 esztendős versenyző négy dobogós helyezés után az első győzelmét aratta a TCR Európa-kupában.

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek, aki szurkolt értem” – mondta örömittasan Nagy Dániel az autóból kiszállva. A pilóta hivatalos Facebook-oldalán később annyit főzött hozzá: a fordított rajtrácsos vasárnapi versenyen, ahol majd a 7. helyről indul is szeretne legalább a dobogóra felzárkózni.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila (19) a hatodik helyről indult, és végül ötödikként ért célba.

Győzelmével Nagy Dániel feljött az összetett második helyére (114 pont), lemaradása ráadásul csak öt pont az éllovas Dusan Borkoviccsal (119) szemben. Tassi a tabella hatodik helyén áll (70 pont).

Az asseni hétvége második versenye vasárnap 11 órakor rajtol.

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik