K. N. − utanpotlassport.huKeleten 17, nyugaton 16 atlétacsapat gyűlt össze, az országos csapatbajnokság elődöntője alkalmából. A versenyszámok többségében kiélezett küzdelmeket láthattunk, a szezon kezdetéhez képest pedig több komolyabb eredmény is született, jó páran egyéni csúcsot értek el.

Az első napon a „nyugatiak” kissé eláztak, miután hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult le az ifjúsági sportcentrum területére. A versenyt természetesen azonnal félbeszakították, és egyórás késéssel tudták csak folytatni.

Nyugaton áztak, fáztak a résztvevők, óriási eső zúdult a verseny helyszínére Fotó: MASZ

Nyugaton áztak, fáztak a résztvevők, óriási eső zúdult a verseny helyszínére  •  Fotó: MASZ

Az U23-as korosztályban Halász Bence fantasztikus eredményt ért el, Lengyák György utánpótlás referens szerint Bence 76.47 méteres eredménye kalapácsvetésben a nagy világversenyeken is bőven megállná a helyét.

Pap Kristóf szintén az U23-as mezőnyben villantott, ő 745 centiméterre ugrott, ami annak tükrében, hogy volt egy kis ellenszél, nagyszerű eredmény. Kristóf teljesítményének értékét növeli, hogy másfél éves sérülésből tért vissza, és ő elsősorban hármasugró, ám bokája azt a fajta terhelést még nem bírná ‒ tudtuk meg Lengyáktól.

A juniorkorú hétpróbázó, Mátó Sára szintén az első napon okozott feltűnést a nála nagyobb rutinnal bíró magasugrók ellen. Sárának nem ez a fő száma, mégis 175 centiméteres egyéni csúcsot sikerült ugrania.

Másnap Gyurátz Réka hívta fel magára a figyelmet: az U23-as korosztályban versenyző lány 71.11 méterre dobta el a kalapácsot. Ez mindössze 16 centivel maradt el a országos utánpótlás csúcsától.

Az U23-as korosztályban vitézkedő Halász Bence fantasztikusat dobott Fotó: MASZ

Az U23-as korosztályban vitézkedő Halász Bence fantasztikusat dobott  •  Fotó: MASZ

Lengyák továbbá kiemelte az ifjúsági mezőnyből Molnár Attila 400 méteren futott 48.88-as idejét, Hodossy-Takács Sámuel két méteres magasugrását, Apáti Bence 1500 méteres síkfutásban elért 3:53.99-es egyéni csúcsát, K. Szabó Gabriella 800 méteren futott 2:14.68-as idejét, valamint a hármasugró Áts Viktória 12.36-os eredményét, ami az Eb-kvalifikációs szintet is megütötte.

A junioroknál szintén több, nagyszerű eredmény született. Kiemelkedőt futott a finnországi junior Eb-re készülő Palkovtis István 14:24:68-as ideje 5000 méteren kiváló teljesítmény. Huller Dániel Gellért 400 méter gáton ért el 54.37-es időt, Kovács Bálint 3000 akadályon futott 9:21.69-et, Pázmándi Dominik 747 centiméternél ért földet távolugrása után, Varga Lőrinc pedig 1:50.59-et futott 800 méteren.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport