Atlétika: Palkovits István az egyetlen magyar a mezeifutó EB-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.08. 10:46
Címkék
Egyedüli magyarként indul a hollandai mezeifutó Európa-bajnokságon Palkovits István. A 18 esztendős kecskeméti atléta a juniorkorosztályban áll rajthoz vasárnap, honlapunknak már a verseny helyszínéről, Tilburgból adott helyzetjelentést.

Leiner Soma - utanpotlassport.huMelege biztosan nem lesz Palkovits Istvánnak, a mezeifutó Európa-bajnokság egyetlen magyar résztvevőjének. A kecskemétiek 18 esztendős versenyzője pénteken utazott el a Hollandia déli részén fekvő Tilburgba. Első tapasztalatairól már a verseny helyszínéről számolt be honlapunknak.Leiner Soma - utanpotlassport.huMelege biztosan nem lesz Palkovits Istvánnak, a mezeifutó Európa-bajnokság egyetlen magyar résztvevőjének. A kecskemétiek 18 esztendős versenyzője pénteken utazott el a Hollandia déli részén fekvő Tilburgba. Első tapasztalatairól már a verseny helyszínéről számolt be honlapunknak.

Palkovits István megnyerte a salgótarjáni ligaversenyt Fotó: Bakos László
Palkovits István megnyerte a salgótarjáni ligaversenyt Fotó: Bakos László

Palkovits István megnyerte a salgótarjáni ligaversenyt  •  Fotó: Bakos László

„Szakadó esőben érketünk, de ez akár kedvezhet is nekem”− kezd bele az esélylatolgatásba a diák-világbajnokság aranyérmese− „A magasabb, nehezebb ellenfelek ugyanis elsüllyedhetnek a sárban. Ettől függetlenül igyekszem nem foglalkozni a riválisokkal, sokkal inkább koncentrálok a saját teljesítményemre. A pályát szombaton mérjük fel, egyelőre annyit tudok, hogy sok éles kanyar van benne, mesterséges dombokat alakítottak ki rajta, talán a békéscsabaihoz tudnám a leginkább hasonlítani.”

Különösen az utóbbi években általában népes magyar kontingens utazik az atlétikai világversenyekre, így mindenképpen meglepetés, hogy ezúttal Palkovits az Eb egyedüli résztvevője hazánkból.

„A magyar vezetőség döntése volt, hogy ezúttal csak én jövök, természetesen rossz érzés, hogy nincsenek itt a társak. Így rajtam a teher, ezt érzem is, de motivál, hogy megmutathatom mire vagyok képes. Fontos számomra ez a verseny, kiváló tapasztalat a jövő évi U20-as Európa-bajnokság előtt. Szeretnék a legjobb húszban zárni, bízom benne, hogy ideálisan alakul a futásom. Jó formában érzem magam, Salgótarjánban sikerült a felnőttek között is nyernem a mezei ligasorozatban, ez mentálisan is nagy lökést adott az Eb előtt.”

A 18 esztendős atléta vasárnap délelőtt a juniorfutamban, 6300 méteres távon áll rajthoz. A kontinensidényzáró eseményére 38 országból összesen 616 versenyző érkezik.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik