Atlétika: két magyar továbbjutó az U20-as vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 21:30
Címkék
Mátó Sára 400 méter gáton, míg Varga Donát kalapácsvetésben harcolta ki a továbbjutást a Tamperében zajló U20-as atlétikai világbajnokság második versenynapján. Sajnos, nem sikerült ugyanez a bravúr Eszes Dánielnek, aki a legjobb nem továbbjutóként zárt 110 méter gáton.

Leiner Soma - utanpotlassport.huKedden magyar továbbjutó nélkül, illetve Palkovits István 13. helyével kezdődött az U20-as atlétikai világbajnokság a finnországi Tamperében. Joggal bízhattunk benne, hogy a szerdai versenynapon immár elődöntős, illetve finálés szereplésnek, örülhetünk majd. Összesen hét versenyzőnk volt érdekelt a délelőtti programban.Leiner Soma - utanpotlassport.huKedden magyar továbbjutó nélkül, illetve Palkovits István 13. helyével kezdődött az U20-as atlétikai világbajnokság a finnországi Tamperében. Joggal bízhattunk benne, hogy a szerdai versenynapon immár elődöntős, illetve finálés szereplésnek, örülhetünk majd. Összesen hét versenyzőnk volt érdekelt a délelőtti programban.

Mátó Sára továbbjutott 400 méter gáton
Mátó Sára továbbjutott 400 méter gáton

Mátó Sára továbbjutott 400 méter gáton

Közülük Mátó Sára harcolta ki elsőként az elődöntőbe jutást, az ARAK felnőttbajnok atlétája futamgyőztesként (összesítésben a tizenkettedik idővel) jutott tovább 400 méter gáton.Meggyőző teljesítményt nyújtott, még az is belefért, hogy az utolsó métereken láthatóan kiengedett. A kalapácsvetés selejtezőjében Varga Donát, a Dobó SE versenyzője hasonlóan magabiztos volt, első kísérlete 71,72 méterig repült, ez pedig bőven elég volt a fináléba jutáshoz. Nem úgy Czeller Gábornak, aki 66,30-al végzett a selejtezőben.

Hajszál híján kiharcolta a középdöntőbe jutást az ifjúsági Európa-bajnok Eszes Dániel, aki 13.86 másodperccel a legjobb nem továbbjutóként zárt 110 méter gáton, míg Kalácska Áron 14.32-es eredménnyel fejezte be a versenyt. Egyéni legjobbjától alig elmaradva zárt 400 méter gáton az U18-as Eb-n finalista Molnár Janka, míg a Győrben ezüstérmes Takács Boglárka 11,88-at futott százon. A rúdugró Simonváros Csanád 4.80 métert teljesített, de ez nem ért továbbjutást.

„Mátó Sára roppant okos futással végzett az élen, én nagyon reménykedem benne, hogy a döntőbe is bejuthat. Sajnos Eszes Daninak ma nem jött ki a lépés, rossz napot fogott ki, de a 4x100-as váltóban még látjuk a vébén" - értékelt a nap végén Lengyák György utánpótlás szakreferens.

Csütörtökön a távolugró Farkas Petra, illetve a kalapácsvető Németh Zsanett is megkezdi szereplését, illetve 400 méter gáton elindul a friss U18-as Európa-bajnok Huller Dániel.

U20-AS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, TAMPERE (FINNORSZÁG)
A versenynap világbajnokai és a magyar eredmények
Leányok.
3000 m:Nozomi Tanaka (Japán) 8:54.01, Súlylökés: Madison-Lee Wesche (Új-Zéland)17.09, Gerelyhajítás:Alina Suk (Ukrajna) 55.95
Fiúk.
100 m:Lalu Muhammad Zohri (Indonézia) 10.18, Távolugrás:Hasijoka Juki (Japán) 8.03.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik