Leiner Soma - utanpotlassport.huA harmadik napjához érkezett a tamperei U20-as atlétikai világbajnokság, ismét szoríthattunk a magyar versenyzőkért. Négyen a selejtezőben kezdték meg szereplésüket, míg délután Mátó Sára a döntőért futott 400 méter gáton.

Balról Farkas Petra, Szenczi László edző, illetve Endrész Klaudia Forrás: MASZ

Balról Farkas Petra, Szenczi László edző, illetve Endrész Klaudia  •  Forrás: MASZ

A női távolugrás kvalifikációja rögtön kettős magyar sikert hozott, ugyanis Farkas Petra és Endrész Klaudia is bejutott a tizenkettes fináléba. A tavalyi Eb-negyedik Farkas legjobb eredménye 6.21 méter volt, míg a győri U18-as kontinensviadalon döntős Endrész 6.02-t teljesített. S ha már Győr, az Eb-aranyérmes Huller Dániel is rajthoz állt 400 méter gáton, az idősebbek között, magasabb akadályokkal szemben. A dunakeszi versenyző megközelítve juniorcsúcsát, 53.13 másodperces idővel zárt, de nem jutott az elődöntőbe. Szintén a selejtező jelentette a végállomást a kalapácsvető Németh Zsanettnek, aki a legjobbjától elmaradva tizennegyedikként zárt.

Az esti programban Mátó Sáráért izgulhattunk, az ARAK atlétája ugyanis a döntőért futott 400 méter gáton. A székesfehérváriak versenyzője az általa egy hónappal ezelőtt felállított junior országos csúcsot megdöntve, 57.83 másodperces idővel az ötödik helyen végzett futamában, ám mint kiderült, a fináléba jutáshoz még ez sem volt elég a roppant erős mezőnyben.

U20-AS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, TAMPERE (FINNORSZÁG)
A versenynap világbajnokai és a magyar eredmények
Leányok.
100 m: Briana Williams (Jamaica) 11.16, 400 m: Hima Das (India) 51.46, 800 m: Diribe Welteji (Etiópia) 1:59.74 - világbajnoki csúcs, Rúdugrás: Amálie Švábíková  4.51, Diszkoszvetés: Alexandra Emilianov (Moldova) 57.89
Fiúk.
1500 m: George Meitamei Manangoi (Kenya) 3:41.71, 110m gát: Damion Thomas (Jamaica) 13.16

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport