Atlétika: finalista magyarok az U18-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.07. 14:23
Címkék
A selejtezők, előfutamok helyét egyre inkább átveszik az elődöntők és a döntők: a győri U18-as Eb a második feléhez érkezett. A harmadik nap délelőttjén többek között Farkas Bence lett finalista, 200 méteren.

A. A.–utanpotlassport.huA győri U18-as Európa-bajnokság első két napja többek között a lány többpróbázóké volt, az utolsó két napon pedig jöhettek a fiúk. Tízpróbában, a sportok királynőjének királyszámában Tímár Gergelya nyitószámban, 100 méteren futamábanhatodik lett 12.12-vel, ami a 33 fős mezőnyben a 33. időnek bizonyult. Távolugrásban márelőzött meg ellenfeleket, 672 centinél landolt, ezzel összesítésben bekerült a 30 közé.A. A.–utanpotlassport.huA győri U18-as Európa-bajnokság első két napja többek között a lány többpróbázóké volt, az utolsó két napon pedig jöhettek a fiúk. Tízpróbában, a sportok királynőjének királyszámában Tímár Gergelya nyitószámban, 100 méteren futamábanhatodik lett 12.12-vel, ami a 33 fős mezőnyben a 33. időnek bizonyult. Távolugrásban márelőzött meg ellenfeleket, 672 centinél landolt, ezzel összesítésben bekerült a 30 közé.

Farkas Bence egyéni csúccsal befért a fináléba
Farkas Bence egyéni csúccsal befért a fináléba

Farkas Bence egyéni csúccsal befért a fináléba

A 100 gát előfutamában Bacsa Fanni13.54-nél állította meg az órát, ami egyéni csúcs, idejetovábbjutást ért. Számára az elődöntőből sem tűnik lehetetlennek a továbbkerülés.

Ez már sikerült is Farkas Bencének, aki a 200 méter első elődöntőjében másodikként ért be, és bár az idejénél (21.55) nyolcan is jobbat futottak, finalista lett. Ráadásul élete eddigi legjobbját futotta.

A fiúk vegyes váltójának elődöntőjében Magyarország második lett a futamában, így folytathatja. A lányok vegyes váltója lemásolta a fiúk mutatványát, ugyancsak futammásodikként lett döntős (2:11.51).

Diszkosszal Giczi Eszter 42.39-es egyéni rekordot dobott, de ez kevés volt a 12-es döntőhöz, 18. lett.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik