Atlétika: Endrész és Huller európai ifjúsági ranglistavezető

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 16:51
Címkék
Huller Dániel hatalmas csúcsa 400 gáton és Endrész Klaudia nagy ugrása távolban: e kettő jelentette az U18-as magyar bajnokság fénypontját Győrben, egy amúgy is fényes napon, amikor mindenhová kívánkozott az ember, csak a napra nem. A dunakeszi futó- és a dunaújvárosi ugróatlétánál jelenleg nincs jobb Európában, az Eb pedig két hét múlva kezdődik ugyanitt, a három folyó városában.

Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát Fotó: Lakatos Krisztián
Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát Fotó: Lakatos Krisztián

Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát • Fotó: Lakatos Krisztián

Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát Fotó: Lakatos Krisztián
Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát Fotó: Lakatos Krisztián

Huller Dániel a tavalyi EYOF-on már bejáratta a győri pályát  •  Fotó: Lakatos Krisztián

Arday Attila –utanpotlassport.huHa bőrgyógyászok látták volna a hétvégi U18-as országos bajnokságot Győrben, biztosan fogták volna a fejüket, hogy a vasárnapi döntőket 11 és 15 óra között tartották, pont akkor, amikor nagyon nem kellene kimenni a tűző napra. Nekik nem tetszett volna a látvány, a szakma viszont el volt ragadtatva az eredmények egy részétől, mindenek előtt Huller Dániel nagy futásától és Endrész Klaudiahatalmas ugrásától. Mindketten vezetik az európai ifjúsági ranglistát a számukban (400 gát, távol), ami a júliusi győri Eb előtt különösen jól néz ki.

Huller Dániel Dunakesziről a saját egyéni csúcsán fél másodpercet, a korosztályos magyar rekordon negyed másodpercet javított, a kontinensen jelenleg egy egész másodperccel lassabb nála a rangsorban második svéd Johan Claeson.

„Számomra is váratlan volt ez az eredmény, amolyan bónusz, nem ez volt a célom” – mondta az 51.85-öt elérő Huller Dániel, aki a célegyenesre teljesen egyedül maradt. – „Nekem kedvez a meleg, másoknak nem annyira.”

Endrész Klaudia Dunaújvárosból május végén már ugrott egyszer 625-öt, most újra pontosan itt fogott talajt. Második legnagyobb ugrásával, 619-cel is győzött volna itthon, az európai listán viszont a 625 ér holtversenyben első helyet az olasz Veronica Cridával. Itt sokkal tömörebb a mezőny, öt ugrót találunk a listán öt centin belül.

A bónusz számára most nem az eredmény volt, hanem egy jó hír.

„Most már biztos, hogy elvisznek Tamperébe, a junior világbajnokságra is” – mondta a fehérvári színekben ugró atléta, akinek így majdnem betelik a júliusa, hiszen az 5-én kezdődő ifjúsági Eb 8-án ér véget, két napra rá pedig már kezdődik az eggyel idősebb korosztály vb-je.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik