Asztalitenisz: véget ért a serdülők top24-bajnoksága

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 12:00
Címkék
Az utánpótlás-korosztályok számára rendezett top24-bajnokság sorozataiban már csak a serdülőknek kellett kideríteniük, ki a legjobb köztük. A lányok mezőnyében nem volt kérdés a győztes kiléte, a nyírbátori Tölgyes Dorottya abszolút a mezőny fölé emelkedett, ahogyan a fiúk között Huzsvár Erik és Ócsai Máté.

M. Sz.utanpotlassport.huAz ifjúsági és újonc korosztály küzdelmei után a serdülők legjobb asztaliteniszezői mérték össze tudásukat hétvégén az országos top24-bajnokságon. A győri Club Arénában megrendezett viadalon ugyanaz volt a lebonyolítási szisztéma, mint idáig: a négy hatfős csoportból az első és a második az A-divízióba, a harmadik és a negyedik a B-be, míg a sereghajtók a C-be jutottak, és ott küzdöttek tovább a pozíciókért. Természetesen a figyelem elsősorban a legjobb nyolcas körmérkőzéseire irányult.M. Sz.utanpotlassport.huAz ifjúsági és újonc korosztály küzdelmei után a serdülők legjobb asztaliteniszezői mérték össze tudásukat hétvégén az országos top24-bajnokságon. A győri Club Arénában megrendezett viadalon ugyanaz volt a lebonyolítási szisztéma, mint idáig: a négy hatfős csoportból az első és a második az A-divízióba, a harmadik és a negyedik a B-be, míg a sereghajtók a C-be jutottak, és ott küzdöttek tovább a pozíciókért. Természetesen a figyelem elsősorban a legjobb nyolcas körmérkőzéseire irányult.

Tölgyes Dorottya magasan kiemelkedett a lányok mezőnyében a serdülő top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Tölgyes Dorottya magasan kiemelkedett a lányok mezőnyében a serdülő top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ

Tölgyes Dorottya magasan kiemelkedett a lányok mezőnyében a serdülő top24-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

A fiúk között két játékos emelkedett a mezőny fölé: a KSI SE kiválósága, Huzsvár Erik és a ceglédi Ócsai Máté, akik az egymás elleni ütközetben döntötték el a bajnoki cím sorsát. Ezt az összecsapást döntőszettben Huzsvár nyerte 3:2-re, így veretlenül diadalmaskodott és szerzett aranyérmet. Ócsai egyetlen zakóval fejezte be a versenyt ezüsttel a nyakában. A bronzmedál óriási bravúrral a mindössze 12 esztendős Szántosi Dávidhoz került, aki az újoncok megméretésén a dobogó legfelső fokára állt. Most jóval idősebbek ellen mutatta meg játéktudását és zárt két vereséggel ‒ csak az első két helyezett tudta megverni.

A lányok között már egyértelműbb volt, hogy ki végez az élen. A hazai asztalitenisz egyik, ha nem a legnagyobb ígérete, a nyírbátori Tölgyes Dorottya makulátlanul fejezte be a kétnapos viadalt, tizenkét meccsen mindössze öt szettet vesztett. Mondani sem kell: nem kis dolog. A második pozícióért már nagyobb volt a küzdelem, végül az orosházi Balogh Kíra szerezte meg azt. Harmadik helyen a tatai Adamik Csenge végzett.

ORSZÁGOS SERDÜLŐ FIÚ ÉS LEÁNY TOP24-BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI (Club Aréna Győr)
Fiúk: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Ócsai Máté (Ceglédi Vasutas Sportegyesület), 3. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE)
Leányok: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Balogh Ágnes Kíra (ASE Orosháza), 3. Adamik Csenge (Tatai Atlétikai Club)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik