Asztalitenisz: Tölgyes Dorottya éremesélyes az Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 19:41
Címkék
A Nyírbátori ASE szakosztályvezetőjével, Csekő Sándorral, valamint a serdülő leányok szövetségi kapitányával, Lindner Ádámmal beszélgettünk arról, mire lehet képes a 15 éves Tölgyes Dorottya a júliusi, ostravai korosztályos Európa-bajnokságon.

Kicsivel több mint két hét múlva kezdődik Ostravában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, amelynek a 15 éves Tölgyes Dorottya jó esélyekkel vág neki. A Nyírbátori ASE kiválósága közel négy hónapon át foglalta a negyedik pozíciót korosztálya európai ranglistáján, ugyanakkor nemrégiben visszacsúszott két helyet, így jelenleg a hatodik a lajstromon.Tölgyes Dorottya jó esélyekkel vág neki. A Nyírbátori ASE kiválósága közel négy hónapon át foglalta a negyedik pozíciót korosztálya európai ranglistáján, ugyanakkor nemrégiben visszacsúszott két helyet, így jelenleg a hatodik a lajstromon.

„A spanyol és a lengyelországi nemzetközi bajnokságra is be volt nevezve, ám ekkor jött a levél a nemzetközi szövetségtől, miszerint meghívták a bangkoki nemzetközi edzőtáborba, ezzel együtt a prémiumkategóriás versenyre. Valamit valamiért alapon utazott el oda: kihagyhatatlan lehetőség volt, ám – a megméretések kihagyásával – ez ranglistapontokba került” – meséli Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

Tölgyes Dorottya éremért utazik Ostravába Forrás: moatsz.hu
Tölgyes Dorottya éremért utazik Ostravába Forrás: moatsz.hu

Tölgyes Dorottya éremért utazik Ostravába  •  Forrás: moatsz.hu

A serdülő leányok szövetségi kapitánya, Lindner Ádám is úgy véli, Dorottyának mindenképpen el kellett utaznia Thaiföldre.

„Ez az opció mindent felülírt. Habár a wladyslawowói viadalra már hazaért, a szervezetének még nem sikerült akklimatizálódnia, tehát inkább kihagyta. Az ehhez hasonló ajánlatokra nem lehet nemet mondani, hiszen sosem lehet tudni, hívják-e máskor is. Persze, az sem elhanyagolható, hogy látta, milyen intenzitású és mennyiségű munkát végeznek az ázsiaiak. Már sejtheti, mire van szükség, ha igazán sikeres szeretne lenni.”

Ami a kontinensbajnokságot illeti: Lindner elmondta, Tölgyes egyaránt éremesélyes egyesben, párosban és vegyes párosban.

„Mindenhol a legjobb nyolc között lesz kiemelve, bármi megtörténhet. A legtöbb a sorsoláson múlik. Egyesben a román Zaharia és a francia Pavade valamelyest kiemelkedik a többiek között, ám a soron következő hat-nyolc lány – így Dorottya is – odaérhet az érmes helyezések egyikére” – vélekedik a szakember.

Csekő arról beszélt, hogy legjobb esetben akár a döntőig is elmenetelhet tanítványa.

„Az első kiemeltet (Zahariát)automatikusan a tábla tetejére teszik, míg a másodikat (a horvát Arapovicsot) az aljára. A ranglista harmadik (Pavade) és negyedik (az orosz Voronyina) helyezettjét sorsolják, melyik ágra kerül. Tehát a legjobb eset az lenne, ha a román és a francia lány egy oldalra kerülne, így – ha a legjobb formáját hozza – akár az aranycsatáig is eljuthatna.”

A fiatal elmondta, nem titkolt szándéka érmet szerezni Ostravában.

„Próbálom megfogadni az összes intelmet, amit kaptam Bangkokban − különösen a fonákomat illetően. Mindent beleadok a felkészülésembe, mivel érmet szeretnék nyeri a kontinensbajnokságon.”

További korosztályos híreinkASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik