Asztalitenisz: négy utánpótláskorú játékosunk indul a hazai vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.15. 09:11
Címkék
„Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban – utalt az április 21. és 28. között a budapesti Hungexpón megrendezendő felnőtt-világbajnokságra Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Generációknak nem adatott meg az, ami a klasszisaink mellett jelen esetben négy utánpótláskorú pingpongosnak is, hogy hazai közönség előtt álljon asztalhoz vébén."

Munkatársunktól Hatvankilenc évvel ezelőtt, 1950-ben volt legutóbb példa arra, hogy Magyarország asztalitenisz-világbajnokságot rendezett, az idén, április 21. és 28. között azonban ismét megteheti. Az év eseménye következik a sportágban: a felnőttek mellett pedig négy magyar utánpótláskorú játékosnak is kínál életre szóló élményt.Munkatársunktól Hatvankilenc évvel ezelőtt, 1950-ben volt legutóbb példa arra, hogy Magyarország asztalitenisz-világbajnokságot rendezett, az idén, április 21. és 28. között azonban ismét megteheti. Az év eseménye következik a sportágban: a felnőttek mellett pedig négy magyar utánpótláskorú játékosnak is kínál életre szóló élményt.

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n résztvevő magyar keretben Forrás: MOATSZ
A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n résztvevő magyar keretben Forrás: MOATSZ

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n szereplő magyar keretben  •  Forrás: MOATSZ

„Arendezési jognak köszönhetőennégy fiatal is helyet kapott a válogatottban. Összesen hat férfi és hat női játékosunk méreti meg magát – számol be a részletekről Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban, soha nem szegeződött még ránk ennyi szempár. A részt vevő versenyzőinknek soha vissza nem térő alkalom, hiszen az elmúlt hatvankilenc évben egyetlen hazai pingpongos sem játszhatott saját közönség előtt vébén. Nem beszélve a fiatalokról: András Csabáról, Juhász Patrikról, Hartbrich Leonie-ról és Fehér Orsolyáról, akik olyan lehetőség kapujában vannak, amely világbajnokoknak sem adatott meg.”

Az említett négy tehetség közül a két fiú ifjúsági korú, András tizenhat, míg Juhász tizennyolc éves. Nincs is különösebb várakozás velük szemben – mondtaAranyosi Péter, a férfi felnőttválogatott szövetségi kapitánya.

„Csabi a legutóbbi World Tour-versenyen nagy sikert aratott azzal, hogy megverte a rutinos szlovák Alexander Valuchot. Az ilyen bravúrok nagyban növelik a játékosok motivációját, főleg ilyen fiatalon. Nyilván reménykedem a szép szereplésben, de semmilyen terhet nem akarok egyikük vállára sem rakni. A legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek, és szokják a légkört. Ha ők a legjobbjukat nyújtják, már elégedettek leszek.”

Egyetért a női nemzeti csapat szakvezetője, Bátorfi Zoltán is:
„Bízom benne, hogy Orsi és Leonie is felveszi a versenyt a mezőnnyel, és kellemes meglepetést okoz. Mivel mind a ketten kilencvenkilences születésűek, így még mindig nem túlzás azt állítani, hogy a pályájuk elején vannak. A vébén elért jó eredmény nagyot lendíthet a karrierjükön, de természetesen konkrét, elérendő célt nem tűztünk ki nekik.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik