Asztalitenisz: ismét van magyar résztvevő az ifi vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 14:21
Címkék
Az utóbbi időben ritka résztvevői a magyarok az ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságoknak. Legutóbb 2015-ben utazott – akkor egyébként igen népes – küldöttség a viadalra. Idén az ausztráliai Bendigóban azonban újra asztalhoz állhat magyar versenyző a világ legjobbjai között: a 17 esztendős Harasztovich Fanni csütörtökön kezdi meg a szereplést az egyes szám csoportküzdelmeiben.

M. Sz.utanpotlassport.hu Vasárnap óta tart az ifjúsági asztalitenisz-világbajnokság, amelynek idén az ausztráliai Bendigó városa ad otthont, de az egyetlen magyar versenyzőként asztalhoz álló Harasztovich Fanni csak csütörtökön kezdi meg a szereplést, ugyanis aznap rajtolnak az egyes szám csoportküzdelmei.M. Sz.utanpotlassport.hu Vasárnap óta tart az ifjúsági asztalitenisz-világbajnokság, amelynek idén az ausztráliai Bendigó városa ad otthont, de az egyetlen magyar versenyzőként asztalhoz álló Harasztovich Fanni csak csütörtökön kezdi meg a szereplést, ugyanis aznap rajtolnak az egyes szám csoportküzdelmei.

Csütörtökön kezdi meg a szereplést az ifjúsági világbajnokságon Harasztovich Fanni Forrás: MOATSZ
Csütörtökön kezdi meg a szereplést az ifjúsági világbajnokságon Harasztovich Fanni Forrás: MOATSZ

Csütörtökön kezdi meg a szereplést az ifjúsági világbajnokságon Harasztovich Fanni  •  Forrás: MOATSZ

Ifjúsági világbajnokságra legutóbb 2015-ben utazott, akkor egyébként igen népes magyar küldöttség. A kétéves szünetnek az volt az oka, hogy játékosaink az elmúlt években a világranglistán nem harcoltak ki olyan helyet maguknak, hogy ott lehessenek a sportág legrangosabb korosztályos eseményén. Ez idén is hasonlóképp lett volna, ám október végén kiderült: a 17 éves Harasztovich Fanni előlépett a tartaléksorból, így ‒ némi felmerült bonyodalom kezelése után ‒ részt vehet a viadalon.

A vb-n nemenként nyolcvan játékos indulhat: a tizenhat kvalifikáló csapat négy-négy sportolót delegálhat; rajtuk kívül további tizenhat versenyzőt az aktuális világranglista alapján hívnak meg.

Fannit a dél-koreai Yubin Shinnel, a francia Prithika Pavadéval és a brazil Giulia Takahashival sorsolták egy csoportba. A dél-koreai és a francia játékossal még csütörtökön, míg brazil ellenfelével pénteken ütközik meg. A négyesből az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba, a legjobb 32 közé.

„Boldog vagyok, hogy ilyen rangos versenyen képviselhetem Magyarországot. Szövevényes volt az út a részvételig, emiatt van bennem némi rossz érzés, de örülök, hogy végül minden jól alakult”‒ mondja Fanni, aki jó szerepléssel megkoronázhatja idei eredményeit.

HARASZTOVICH FANNI CSOPORTMECCSEI AZ AUSZTRÁLIAI IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁGON
12.06. Helyi idő szerint 10.00 (Magyarország -10 óra): Harasztovich‒Shin (dél-koreai)
12.06. Helyi idő szerint 15.40 (Magyarország -10 óra): Harasztovich‒Pavade (francia)
12.07. Helyi idő szerint 10.00 (Magyarország -10 óra): Harasztovich‒Takahashi (brazil)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik