Aerobik: bronzérmes a magyar csapat a junior Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.24. 19:53
Címkék
Május 24. és 26 között Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont a 11. felnőtt és junior aerobik Európa-bajnokságnak, pénteken a juniorok selejtezőit rendezték. A selejtezők végeredményei egyúttal meghatározzák a csapatverseny végeredményét, melyet a magyar válogatott a hatos mezőnyben bronzérmet szerzett.

UP-infó – utanpotlassport.hu A junior Eb első napján selejtezőket rendezték meg. Ezek összesítése adja ki a nemzetek közötti pontverseny végeredményét.UP-infó – utanpotlassport.hu A junior Eb első napján selejtezőket rendezték meg. Ezek összesítése adja ki a nemzetek közötti pontverseny végeredményét.

Az Eb-bronzérmes magyar válogatott Fotó: FlexHungary
Az Eb-bronzérmes magyar válogatott Fotó: FlexHungary

Az Eb-bronzérmes magyar válogatott  •  Fotó: Flex Hungary

A csapatverseny végeredményét a kvalifikáció különböző versenyszámaiban – egyéni, páros, trió, csoport és aerodance – elért 5 legjobb eredmény alapján számították ki. A legkevesebb helyezési pontot gyűjtő csapatot hirdették ki győztesnek.

Az esélyeknek megfelelően anapot az oroszok uralták, a leányoknál Darja Tyihonova, a fiúknál Anton Kolobov remeklésének is köszönhetően, hiszen mindketten első helyen jutottak be az egyéni döntőbe.

A magyarok a sportaerobik csoportban a 2., aeordance-ben a 3., trióban a 3. és 6., leány egyéniben 3. és 6. helyen zárták a selejtezőt. Ez eredményezett összességében 20 pontot, amivel a 9 pontos Oroszország és a 10 pontos Románia mögött Magyarország a 3. helyen zárt, egy ponttal megelőzve Olaszországot, mögöttük pedig Portugália (35 pont) és Spanyolország (37 pont) végzett az 5. és 6. helyen.

11. FELNŐTT ÉS JUNIOR AEROBIK EURÓPA-BAJNOKSÁG
A junior selejtezőből a döntőbe jutott magyarok eredményei
Leány, egyéni:
3. Ákoshegyi Dóra (20.35 pont), 6. Görgényi Ilona (20.050)
Triók:3. Fejér Fruzsina, Fényes Judsit és Görgényi Ilona (19.60), 6. Ákoshegyi Dóra, Ruzicska Vanessza és Simon Zsófia (19.150)
Csoport:2. Magyarország (Ákoshegyi Dóra, Fejér Fruzsina, Görgényi Ilona, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia), 19.30
Aerodance:3. Magyarország (Fényes Gréta, Goda Kamilla, Kiss Viktória, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szőke Csenge ), 16.90 pont
A csapatverseny végeredménye
1. Oroszország (9 helyezéspont), 2. Románia (10), 3. Magyarország (20)

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik