A szövetség új elnöke nagy terveket sző Fotó: origo

A szövetség új elnöke nagy terveket sző  •  Fotó: origo

UP-info – utanpotlassport.hu Szabó László kommunikációs szakember, a sakkszövetség új elnöke az origo.hu-nak adott terjedelmes interjúban kifejtette: nagyon fontos lenne, hogy minden magyar ember ismerje, tudja a sakk szabályait. Valamint az, hogy a sakk oktatása a nemzeti alaptanterv része legyen, azaz minden óvodás és iskolás gyermek megtanuljon sakkozni.

„Ehhez persze még nagyon hosszú út vezet. Hogy mást ne mondjak, meg kell találni azokat a pedagógusokat, akik tanítani tudják a sakkozást – akár az óvodákban, akár az általános iskolákban. Ne feledjük, a sakk globális játék, a szabályai a világ minden országában ugyanazok, a sakk nyelvét mindenki érti. A magyar sakksport egyik világsztárja, Polgár Judit elindította a Sakkpalota-programot” – mondta. Ennek a programnak segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskolás kor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. Abban rejlik a képességfejlesztő sakk haszna az oktatásban, hogy előmozdítja a különböző tantárgyak elsajátítását, vagyis egészében a jövőre készít fel.

A beszélgetésben elhangzott, hogy Szabó László szívesen hozná Magyarországra a sakkolimpiát. Ahhoz legalább hétszáz asztalt kell felállítani hatalmas területen. Például a Hungexpo – ahol nemrég asztalitenisz-világbajnokságot rendeztek – megfelelő helyszín lenne.

Egyéb korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport