Vízilabda: rajt az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 16:49
Címkék
Vasárnap kezdi meg szereplését az ifjúsági leányválogatott az újvidéki U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata első mérkőzését a portugálokkal játssza, de a csoportkör legfontosabb mérkőzése várhatóan az oroszok elleni találkozó lesz.

B. V.Vasárnap megkezdi szereplését az ifjúsági leányválogatott az újvidéki U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A Faragó Tamás és Petőváry Zsolt vezette együttes 13.30-tól játssza első mérkőzését a portugál válogatott ellen.B. V.Vasárnap megkezdi szereplését az ifjúsági leányválogatott az újvidéki U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A Faragó Tamás és Petőváry Zsolt vezette együttes 13.30-tól játssza első mérkőzését a portugál válogatott ellen.

Faragó bizakodva nyilatkozott a waterpolo.hu-nak, elmondása szerintnagyon tehetséges csapattal utaztak el.

Az ifjúsági leányválogatott vasárnap a portugálok ellen kezd az Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Az ifjúsági leányválogatott vasárnap a portugálok ellen kezd az Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az ifjúsági leányválogatott vasárnap a portugálok ellen kezd az Európa-bajnokságon  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZTeh

„Reményteljes korosztályról beszélünk, a többségük kétezer-egyes születésű, van bennük potenciál. Már a keretszűkítés sem volt egyszerű feladat, rengeteg tehetséges játékos maradt itthon.Az első számú feladat, hogy megnyerjük a csoportot, ami - csakúgy, mint tavaly - az oroszok elleni meccsen dől el. Ismerjük a stílusukat, afféle orosz rulettet játszanak, amit elsősorban mentálisan nehézbírni. A győztes könnyebb ágra kerül, a vesztesnek nehezebb lesz a folytatása. Természetesen mondani sem kell, a negyeddöntő lehet ezúttal is a fő vízválasztó, de még nem gondolunk erre, lépésről lépésre haladunk, legyünk túl sikeresen az oroszok elleni mérkőzésen."

Az U17-es leányválogatott kerete:
Kapusok:
MagyariAlda (POLO SC), Pápai Barbara (UVSE)
Mezőnyjátékosok:MuzsnayFanni (POLO SC),PetőváryLuca (POLO SC),ÁrmaiZita (POLO) SC,FaragóBerta (BVSC),UtassyKata (BVSC),SzellákCsenge (Tatabánya),TátraiSzonja (Tatabánya),PapMónika (UVSE),DömsödiDalma (Szentes),KudellaPanna (Szentes),KékesiBorbála (Eger)

Az említett, oroszok elleni mérkőzést hétfőn 18 órakor rendezik, míg a bolgárokkal kedden délelőttjátszanak a mieink. A kapitány azt is elárulta, hogy a tapasztalatszerzés mellett az eredmény is roppant fontos tényező a játékosoknak.

„A magyar vízilabda azt kívánja, hogy az utánpótlás-korosztályokból minél több tehetség tudjon felkerülni idővel a felnőttválogatottba, ettől függetlenül az edzőt az eredmény is minősíti, ezért nincs mese, jól kell szerepelni!”

U17-ES LEÁNY VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
C csoport:
Oroszország, Magyarország, Bulgária, Portugália
08. 20., vasárnap:Magyarország−Portugália, 13.30
o8. 21., hétfő:Magyarország−Oroszország, 18
08. 22., kedd:Magyarország−Bulgária 10.30

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik