Vízilabda: Manhercz Krisztián a junior-világbajnokságról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 15:01
Címkék
A tavalyi Eb-hetedik férfi juniorválogatott a negyedik helyet szerezte meg a Belgrádban megrendezett U20-as vízilabda-világbajnokságon. A torna legjobb játékosának választott Manhercz Krisztián nem teljesen elégedett az eredménnyel, az utolsó két mérkőzés miatt bőven maradt hiányérzete.

Bruckner VinceAz előző évi Európa-bajnoki hetedik helye után az idei, Belgrádban megrendezett U20-as vízilabda-világbajnokságon a negyedik pozíciót szerezte meg a férfi juniorválogatott. Horkai György csapata az elődöntőig fantasztikusan menetelt, az utolsó két meccsét azonban a horvátok és a szerbek ellen elvesztette, s így végül lecsúszott a dobogóról. A válogatott vezére, a torna gólkirályi címét, valamint a világbajnokság legértékesebb játékosának járó díjat elnyerő Manhercz Krisztiánban (20) maradt hiányérzet.Bruckner VinceAz előző évi Európa-bajnoki hetedik helye után az idei, Belgrádban megrendezett U20-as vízilabda-világbajnokságon a negyedik pozíciót szerezte meg a férfi juniorválogatott. Horkai György csapata az elődöntőig fantasztikusan menetelt, az utolsó két meccsét azonban a horvátok és a szerbek ellen elvesztette, s így végül lecsúszott a dobogóról. A válogatott vezére, a torna gólkirályi címét, valamint a világbajnokság legértékesebb játékosának járó díjat elnyerő Manhercz Krisztiánban (20) maradt hiányérzet.

Manhercz Krisztiánt a világbajnokság legjobb játékosának választották Forrás: vizipolo.hu
Manhercz Krisztiánt a világbajnokság legjobb játékosának választották Forrás: vizipolo.hu

Manhercz Krisztiánt a világbajnokság legjobb játékosának választották  •  Forrás: vizipolo.hu

„A négy közé jutásig minden rendben ment, remekül játszottunk, jó csapatokat győztünk le viszonylag simán. A védekezés az egész vébé alatt kiválóan működött, ugyanakkor a támadójátékunk az utolsó két összecsapáson cserben hagyott minket, nem lőttük be a helyzeteinket, és ez sajnos megbosszulta magát. A horvátok ellen kicsit megilletődött a csapat, ez pedig ezen a szinten nem fér bele. Ráadásul elég agresszív vízilabdát játszott a két csapat, ami nem kedvezett nekünk.”

Ugyanakkor mindenképpen pozitívum, hogy az olasz válogatottnak sikerült visszavágni a tavalyi, igazságtalan körülmények között elveszített találkozó miatt.

„Mi igazából már lezártuk a helyzetet, túlléptünk azon a mérkőzésen, de persze fontos volt, hogy megmutattuk, mi vagyunk a jobbak, pláne, mert az a siker csoportelsőséget is jelentett.”

A csapat tehát a tavalyi hetedikről az idén a negyedik helyre lépett előre, Manhercz szerint ugyanakkor nem feltétlenül reális ez a két eredmény.

„Annyira kiegyenlített a mezőny, hogy a legjobb nyolc együttes közül gyakorlatilag bármely megnyerhette volna a világbajnokságot. Ezen válogatottak ellen nem lehet biztosra menni, sajnálom, hogy a legutóbbi két világversenyen nekünk nem jött ki a lépés.”

Az FTC felnőtt-világbajnokságot is megjárt játékosa a saját teljesítményére is kitért. Elmondta: hiába a legjobb játékosnak járó cím, nem maradéktalanul elégedett a teljesítményével, hiszen a horvátok elleni elődöntőben ő sem talált a kapuba.

A világbajnokság után azonban már előre tekint, izgalmas szezon előtt áll, mivel távozott Szegedről, és az igencsak megerősödő FTC-ben folytatja a pályafutását.

„Más célokért küzdök bajnokságban a Ferencvárossal, mint tettem azt az elmúlt évadban. Ezért is igazoltam ide, világklasszis játékosok mellett játszhatok, akiktől még mindig rengeteget tudok tanulni.”

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Csoportkör:
Magyarország−Dél-Afrika 26-2
Magyarország−Olaszország 7-2
Magyarország−Egyiptom 22-5
Magyarország−Kanada 17-6
Negyeddöntő
Magyarország−Montenegró 12-8
Elődöntő
Magyarország−Horvátország 4-6
Mérkőzés a harmadik helyért
Magyarország−Szerbia 11-12

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik