B. V.  − utanpotlassport.huA hét végén a juniorkorú kardozókra szegeződött a legnagyobb figyelem, hiszen közülük többen részt vettek a világkupa-sorozat Szocsiban megrendezett állomásán.

Pusztai Liza újabb érmet szerzett a hétvégén a szocsi világ-kupaversenyen Fotó: Polyak Attila/Origo

Pusztai Liza újabb érmet szerzett a hétvégén a szocsi világkupaversenyen  •  Fotó: Polyak Attila/Origo

A leányválogatottat mindössze egyetlen versenyző képviselte, mégis ő szállította a hétvége legnagyobb sikerét. Viszont ha tudjuk, hogy Pusztai Lizáról van szó, akkor egyáltalán nem lepődünk meg. A tavaszi tbiliszi felnőtt Európa-bajnokságon bronzérmet szerző kardvívó ezúttal is a harmadik helyen végzett, két orosz versenyző legyőzése után, a döntőbe jutásért a  szintén hazai pályán szereplő Nyikityinával szemben maradt alul, 15-9-re.

A küldöttség másik érmét a fiúcsapat biztosította. A György Lehel, Nagy Martin, Rabb Krisztián és Szlama Vilmos alkotta társaság a döntőig magabiztosan menetelt, többek között nagy csatában legyőzte a fehéroroszokat, a fináléban viszont simán alulmaradt az orosz válogatottal szemben. Egyéniben nem volt sikerélményük a fiúknak, egyedül Milassin Mór jutott a tizenhat közé, ahol a kuvaiti Alfadhli győzte le.

Junior kard világ-kupa, Szocsi (Oroszország)
Fiúk. Egyéni. A legjobb 32 közé jutásért:
 Nagy–Al Szavaedi (iraki) 15:6, Kaiser–Alhilfi (iraki) 15:7, Milassin–Zahedi (iráni) 15:10, Rabb–Bialecki (lengyel) 15:12, Fröhlich–Szattarkan (kazah) 9:15, Urbán–Razumejev (orosz) 14:15, Szlama–Kosztyenko (orosz) 8:15, Baaken–Oja (japán) 11:15, György–Broniszewski (lengyel) 14:15
A legjobb 16 közé jutásért: Milassin–Kaiser 15:13, Rabb–Kosztyenko (orosz) 9:15, Nagy–Josida (japán) 8:15
Nyolcaddöntő: Milassin–Alfadhli (kuvaiti) 14:15
Végeredmény: 1. Lohanov (orosz), 2. Lademann (lengyel), 3. Sengelija (grúzia) és Kosztyenko (orosz), …15. Milassin Mór, 18. Nagy Martin, …20. Kaiser Balázs, 29. Rabb Krisztián, …43. Baaken Mátyás, …47. Görgy Lehel, …49. Fröhlich Bálint, 50. Urbán Tamás, …56. Szlama Vilmos, …61. Kóti Lóránd, …64. Morvai Ákos, …70. Tóth Márton
Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Üzbegisztán 45:29
Negyeddöntő: Magyarország–Fehéroroszország 45:44
Elődöntő: Magyarország–Kuvait (FIE-színekben) 45:35
Döntő: Magyarország–Oroszország 20:45
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (György Lehel, Nagy Martin, Rabb Krisztián, Szlama Vilmos), 3. Japán
Leány. Egyéni. Nyolcaddöntő: Pusztai–Sziner (orosz) 15:7
Negyeddöntő:
 Pusztai–Koroljova (orosz) 15:8
Elődöntő:
 Pusztai–Nyikityina 9:15
Végeredmény:
 1. Nyikityina (orosz), 2. Podpaszkova (orosz), 3. Pusztai Liza és Mihajlova (orosz)

A kadét leány tőrcsapat is érmet szerzett az európai körverseny mödlingi állomásán: a Czékmén Luca, Kalocsai Virág, Nekifor Erika, Zsoldosi Karolina összetételű együttes az elődöntőben kikapott a románoktól, a bronzmeccsen viszont javított a házigazda németek ellen.

Eközben itthon utánpótlás Magyar-kupa fordulót rendeztek. A junior párbajtőrözők mezőnyében a Vasas vívója, Koch Máté megelőzte az elmúlt hetekben parádézó András Tibort és Nagy Dávidot, míg a lányok között a diósgyőri Nagy Kinga nyert. A leány kardozók versenyét Pusztai Liza távollétében a Kertvárosi VSE versenyzője, Kern Bianka nyerte.

A kadet párbajtőrözők viadalán a szintén Vasas-versenyző Nagy Marcell győzött; folytatta az európai körversenyen elkezdett, remek sorozatát. A lányok között a békéscsabai Dékány Kinga lett első.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport