Vívás: 18 magyar szerepel a kadétkorosztály világbajnokságán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 18:50
Címkék
Kijelölték az április elsején kezdődő veronai korosztályos világbajnokságra utazó vívóválogatott keretét. Összeállításunkban most a magyar kadétküldöttséget mutatjuk be, amelynek versenyzői az össztermésből három arany-, két ezüst- és két bronzéremmel vették ki a részüket a nemrégiben zárult szocsi Európa-bajnokságon.

B. V. – utanpotlassport.huHárom héttel a Szocsiban rendezett kadét és junior Európa-bajnokság után az olaszországi korosztályos világbajnokságra utazik az utánpótlás vívóválogatott. A március 10-én zárult kontinensviadalon négy arany- négy ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar küldöttség, az éremtáblázaton az olaszok és az oroszok mögött a harmadik helyen végzett. B. V. – utanpotlassport.huHárom héttel a Szocsiban rendezett kadét és junior Európa-bajnokság után az olaszországi korosztályos világbajnokságra utazik az utánpótlás vívóválogatott. A március 10-én zárult kontinensviadalon négy arany- négy ezüst- és négy bronzéremmel zárt a magyar küldöttség, az éremtáblázaton az olaszok és az oroszok mögött a harmadik helyen végzett.

Muhari Eszter a két Eb-arany után Veronába is nagy célokkal utazik Fotó: Steirer Máté
Muhari Eszter a két Eb-arany után Veronába is nagy célokkal utazik Fotó: Steirer Máté

Muhari Eszter a két Eb-arany után Veronába is nagy tervekkel utazik  •  Fotó: Steirer Máté

A világbajnoki keret nem sok helyen tér el a szocsi névsortól. A kadétoknak a vb-n nem rendeznek csapatversenyt, csak egyéniben szerepelnek a fiatalok, s további eltérés a kontinensbajnokságtól, hogy fegyvernemenként négy helyett csupán három sportoló nevezhető. Az Eb-n csapatban aranyérmes leány párbajtőrözők közül a Budapesti Honvéd egyéniben is győztes versenyzője, Muhari Eszter mellett Dékány Kinga és Büki Lili szerepelhet. A fiúszakágban a Vasas hazai ranglistavezetőjén, Nagy Marcellen kívül Kovács Dániel és Keszthelyi Zsombor harcolta ki a válogatottságot.

A leány kardozók keretéből természetesen nem hiányozhat a BVSC-s Pusztai Liza, aki Szocsiban négy érmet nyert, azóta pedig megszerezte pályafutása első felnőtt világkupaérmét az athéni Grand Prix-n. Mellette az ezüstérmes csapatból Nagy Valentina és Szűcs Luca utazhat a vb-re. A fiúk Eb-aranyérmes gárdájából az egyéniben harmadik Kaiser Balázs, továbbá Rabb Krisztián és Baaken Mátyás lehet ott Veronában.

A kontinensviadalon érem nélkül maradt tőrözők delegációjában sincs meglepetés: a fiúk között Szemes Gergő, Mihályi Andor és Horváth Soma, a leányok mezőnyében Kalocsai Virág, Nekifor Erika és Zsoldosi Karolina vehet részt a megméretésen.

A világbajnokság a kadétkorosztálynak az ifjúsági olimpia szempontjából is fontos, hiszen országonként egy, a viadalon legjobban szereplő versenyző utazhat majd októberben Buenos Airesbe.

A KOROSZTÁLYOS VILÁGBAJNOKSÁGRA UTAZÓ MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kadétok. Párbajtőr. Fiúk:
Nagy Marcell (Vasas), Kovács Dániel (Tapolca), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba). Leányok: Muhari Eszter (Budapesti Honvéd), Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), Büki Lili (OMS-Tata). Tőr. Fiúk: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Horváth Soma (Gyula). Leányok: Zsoldosi Karolina (FTC), Nekifor Erika (Törekvés), Kalocsai Virág (Törekvés). Kard. Fiúk: Rabb Krisztián (Vasas), Kaiser Balázs (UTE), Baaken Mátyás (Kertvárosi VSE). Leányok: Pusztai Liza (BVSC-Zugló), Nagy Valentina (BVSC-Zugló), Szűcs Luca (BVSC-Zugló)

További korosztályos híreinkVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik