Úszás: egyesült két pécsi szakosztály, az ANK és a PSN Zrt. SI

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 17:44
Címkék
Egyesült két pécsi úszószakosztály az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola. A jövőben ez utóbbi névvel találkozhatunk a versenyeken, hosszútávon azonban több lesz ez egyszerű névváltozásnál. Erőiket egyesítve abban bíznak, hogy egyre jobb és jobb eredményeket érhetnek el az utánpótlás-nevelésben eddig is komoly munkát végző két egyesület szakemberei.

gy. sz. cs. – utanpotlassport.huErőit egyesítve dolgozik tovább mostantól Pécsett az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola. A két szakosztályban hosszú évek óta kiváló sportolók nevelkedtek, előbbiből dr. Petrov Anatolij munkájának köszönhetően Jakabos Zsuzsanna, Sors Tamás és Pásztory Dóra lett olimpikon, utóbbiból pedig Tari Imre szakmai vezetése alatt Kenderesi Tamás és Konkoly Zsófia jutott el ötkarikás játékokra. A két klub vezetősége úgy gondolta, hogy a szakosztályok egyesítésével a korábbiaknál is eredményesebben tudnak működni, ezért a PSN Zrt. Sportiskola égisze alatt, közös irányítással folytatják a tevékenységüket.gy. sz. cs. – utanpotlassport.huErőit egyesítve dolgozik tovább mostantól Pécsett az ANK Úszóklub és a PSN Zrt. Sportiskola. A két szakosztályban hosszú évek óta kiváló sportolók nevelkedtek, előbbiből dr. Petrov Anatolij munkájának köszönhetően Jakabos Zsuzsanna, Sors Tamás és Pásztory Dóra lett olimpikon, utóbbiból pedig Tari Imre szakmai vezetése alatt Kenderesi Tamás és Konkoly Zsófia jutott el ötkarikás játékokra. A két klub vezetősége úgy gondolta, hogy a szakosztályok egyesítésével a korábbiaknál is eredményesebben tudnak működni, ezért a PSN Zrt. Sportiskola égisze alatt, közös irányítással folytatják a tevékenységüket.

A pécsi hullámfürdő a PSN Zrt. SI bázisaként eddig is befogadta az ANK úszóit, amikor nem volt hol edzeniük Forrás: pécs swimming
A pécsi hullámfürdő a PSN Zrt. SI bázisaként eddig is befogadta az ANK úszóit, amikor nem volt hol edzeniük Forrás: pécs swimming

A pécsi hullámfürdő a PSN Zrt. SI bázisaként eddig is befogadta az ANK úszóit, amikor nem volt hol edzeniük  •  Forrás: pécs swimming

A PSN Zrt. vezérigazgatója, a korábbi kiváló vízilabdázó, Vári Attila szerint a fúzióval mindenki jól jár, különösen maga az úszósport. Mostantól tovább erősödhet a pécsi bázis, hiszen Tari Imre és dr. Petrov Antolij szakmai hozzáértése egyesül az új keretek között. Nem titkolt céljuk, hogy a várható közös sikereknek köszönhetően a szövetségi ranglistán is feljebb lépjenek, de a finanszírozásban és a létesítmények kihasználtságával is összehangolt munkát végezzenek.

Az egyesülés részleteiért honlapunk megkereste az ANK Úszóklub edzőjét, Jancsik Árpádot, aki az új felállásban a PSN Zrt. Sportiskola szakosztály-koordinátoraként tevékenykedik tovább:
− Igazából rajtunk múlott, hogy nem egyesítettük már korábban erőinket, mert mind Vári Attiláék, mind pedig a város részéről régebb óta megvolt a szándék. Úszóklubunk harmincnégy éves múltra tekint vissza, ezért szerettünk volna önállók maradni. Kicsi, családias egyesület a miénk, a gyerekek és a szülők egyaránt örömmel jönnek hozzánk. Utóbbiak aggódtak most is a folytatás miatt, de mindenkit megnyugtattunk, nekik rövidtávon ez csak névváltozás lesz. Hosszútávon viszont javulni fognak a feltételek, ahogy az egyesülés a mi munkánkat is megkönnyíti. Idő kellett ahhoz, hogy belássuk, mi már kevesek vagyunk egyedül, ennyi feladatra. Edzőként nemcsak a szakmai munkával, de szervezési, könyvelési, utazási és felszerelés-problémákkal is foglalkoznom kellett. A PSN-ben erre külön stáb van, amely mostantól a mi ügyeinket is intézi. Nagy könnyebbség, hogy mostantól kizárólag a szakmai kérdésekre kell koncentrálnunk, ami mindenképpen minőségi javulást eredményez a munkánkban. Közös fejlesztéseken is törjük a fejünket, mert valóban hisszük, hogy együtt erősebbek lehetünk.

Az ANK Úszóklub bázisa ugyan pici, négy pályás, 25 méteres uszodában van, két óvoda, két általános iskola és egy középiskola „ölelésében”, de az oktatási intézmények közelsége miatt Jancsik Árpádék maradni szeretnének. Az úszógyerekeknek és szüleiknek ugyanis fontos, hogy nem kell utazniuk az edzések miatt, helyben tudják megoldani a sportolást. A közelmúltban azonban Pécsett is felmerült az „álomprojekt” lehetősége: fürdőkomplexum építése , amely tovább lendíthetne az úszásoktatás helyzetén. A vízfelület hiánya ugyanis a két úszóklub egyesülése után is probléma maradt a városban. De együtt, erőiket egyesítve talán erre is könnyebben találnak majd megoldást a PSN Zrt. SI régi-új vezetői.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik