gy.sz.cs. – utanpotlassport.huA fiúk hétvégi országos bajnoksága után egyértelműen az FTC tornásza, Balázs Krisztián lehetett a legelégedettebb. Azt követően, hogy szombaton az ifjúságiak mezőnyében megnyerte az egyéni összetett versenyt, vasárnap a szerenkénti döntőkben újabb három aranyéremmel lett gazdagabb. A kadétviadalon a KSI-s Molnár Botond még ennél is jobban szerepelt. A hat szerenkénti döntőből ötben ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára, miután szombaton az egyéni összetettben sem talált legyőzőre.

A ferencvárosi Balázs Krisztián háromszor állt a dobogó legfelső fokán Forrás: Facebook

A ferencvárosi Balázs Krisztián a szerenkénti döntőkben háromszor állt a dobogó legfelső fokán  •  Forrás: Facebook

Az ifjúsági válogatott tagjai egy héttel korábban, Liberecben az Olimpiai Reménységek Versenyén vettek részt, s többen is megbetegedtek illetve betegen tértek haza. S bár az ob-n brillírozó Balázs Krisztiánnak épp az ORV-n kellett kihagynia emiatt a szerenkénti döntőket, Mészáros Krisztofer az országos bajnokság idején küzdött végig rosszulléttel.

− Krisztofer vasárnap már csak lovon tudott elindulni, az azonban még így, betegen is nagyon jól ment neki – mondta az ob-n látottakról Puskás Jenő férfi utánpótlás szövetségi kapitány. – Nagy örömmel töltött el, hogy visszahozta régi remek bemutatóját a szeren. Nem volt tökéletes, a leugrás például még nem az igazi, de a jövő évi világversenyekre nézve kifejezetten biztató volt. Balázs Krisztián korlát- és nyújtógyakorlata is kiemelkedő volt, három szert nyert, igazán meggyőzően tornázott ezen a hétvégén. Kiss Balázs nyerni tudott gyűrűn, sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint az első napon, de a talajgyakorlata is tetszett. Ő már a felnőttek között versenyez jövőre, neki tehát már oda kell készülnie. Tomcsányi Benedek lólengésben és korláton mutatott be jó gyakorlatot.

A szakember szerint vasárnap szinte mindenki jobban teljesített, mint szombaton. Ez persze azzal is magyarázható, hogy többnyire csak a kedvenc, vagyis legerősebb szerükön kellett bemutatni gyakorlatukat, tehát kevésbé izgultak.

−Elsősorban persze vasárnap is az ifjúsági versenyzőket figyeltem, a válogatott gerincét adó Mészáros, Balázs, Tomcsányi trióval elégedett voltam – összegezte a látottakat Puskás Jenő. – Számomra nagyon biztató az összkép, összeszedetten, jól tornáztak. Hétfőn délután a legjobbak elutaztak Győrbe, edzőtáborba, december közepéig nem lesz megállás. Fontos megmérettetés lesz még az ob-n az első három helyen végzett ifjúsági versenyzőnek a felnőtt mesterfokú bajnokság, eredményükkel kivívták az indulás jogát. S még ha összetettben nem is, de egy-egy jó szerükön zavarba hozhatják a nagyokat. Mészáros Krisztofer lovon akár érmes is lehet, de Balázsnak is jó esélyei vannak nyújtón és korláton.

Ifjúsági és kadét országos bajnokság, Budapest
Fiúk. Szerenkénti döntők. A győztesek:
Ifjúságiak.
Talaj: Balázs Krisztián (FTC Ybl Tervező). Lólengés: Mészáros Krisztofer (Győri AC). Gyűrű: Kiss Balázs (BHSE). Ugrás: Vizlendvai Máté (FTC Ybl Tervező). Nyújtó: Balázs Krisztián. Korlát: Balázs Krisztián
Kadétok. Talaj: Molnár Botond (KSI SE). Lólengés: Molnár Botond. Gyűrű: Molnár Botond. Ugrás: Závory Szilárd (KSI SE). Nyújtó: Molnár Botond. Korlát: Molnár Botond

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport