Tollaslabda: U13-as Nation to Nation-verseny a hét végén Pécsett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 14:21
Címkék
Nemzetközi tollaslabda-tudáspróbát rendeznek Pécsett a hét végén, ezúttal az U13-as európai csapatok mérkőznek meg a magyar szabadalom, a Nation to Nation-viadalon. A végén pedig számtalan „leg” díjat is kiosztanak a szervezők.

Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A Nation to Nation elnevezésű nemzetközi utánpótlásversenyt, amely Európában egyedülálló, a magyar szövetség hívta életre 2010-ben. A gyerekek annyira szeretik, hogy nemcsak a helyezésekért versengenek minden évben, hanem magáért a részvételért is. Jó példa erre, hogy alig ért véget tavaly novemberben az U15-ös korosztálynak rendezett viadal, szinte már nem is volt hely az ideire.Krecsik Adrienn – utanpotlassport.hu A Nation to Nation elnevezésű nemzetközi utánpótlásversenyt, amely Európában egyedülálló, a magyar szövetség hívta életre 2010-ben. A gyerekek annyira szeretik, hogy nemcsak a helyezésekért versengenek minden évben, hanem magáért a részvételért is. Jó példa erre, hogy alig ért véget tavaly novemberben az U15-ös korosztálynak rendezett viadal, szinte már nem is volt hely az ideire.

9N1A0388
9N1A0388
– Amikor útjára indítottuk a viadalt, döntően a tizenhárom éveseknek szántuk, ám mostanra annyira népszerű lett, hogy például a tizenöt évesek idei versenyére máris majdnem telt ház van a jelentkezések alapján. Szerencsére, rendkívül jó hírük van a tornáinknak. A mostani verseny esélyeiről semmi biztosat nem tudok mondani, bármi előfordulhat, ami a korosztály sajátossága – mondja Csorba József, a szövetség elnöke.

A magyarok úgymond másfél csapattal képviseltetik magukat, ugyanis vannak játékosaink, akik az ukrán együttest erősítik, mert azt különböző sérülések megtizedelték. A tisztán magyar színeket képviselő csapatot négy leány és négy fiú alkotja, név szerint Hart Petra, Bozsogi Mira, Szabó Zsófia, Tóth Dóra, Szentpáli Marcell, Mesterházy Milán, Horváth Csanád, és Dulcz Domos. Magyarország mellett Dánia, Csehország, Horvátország, Ukrajna, Románia, Szlovákia és Szerbia válogatottja küzd meg körmérkőzéses rendszerben, így mindenki játszik mindenkivel a hét forduló alatt. A mieinknek felmérőként szolgál a hétvége, hogy mennyire képesek felvenni a versenyt az európai mezőnnyel, de a legfontosabb mégis az, hogy mind a versenyzők, mind az edzők elégedetten távozzanak. Érdekesség, hogy a verseny játékvezető nélkül zajlik, ezzel is fegyelemre, önuralomra ösztönözve a fiatalokat.

Ami azt illeti, a viadal végén kiosztandó díjak is motiválóak lehetnek a gyerekeknek. Elismerésben részesül ugyanis a legfiatalabb, a legígéretesebb és a legeredményesebb játékos. A legjobb magyarnak járó díj pedig a legkülönlegesebb, amelyet a néhány éve, fiatalon elhunyt magyar bajnok és edző, Károlyi Ákos emlékére adnak át.

NATION TO NATION NEMZETKÖZI U13-AS UTÁNPÓTLÁS-CSAPATVERSENY, PÉCS
Résztvevő csapatok:
Magyarország (Hart Petra, Bozsogi Mira, Szabó Zsófia, Tóth Dóra, Szentpáli Marcell, Mesterházy Milán, Horváth Csanád, Dulcz Domos), Dánia, Csehország, Horvátország, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szerbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik