Tollaslabda: Tóth Kristóf sérülés miatt visszalépett az U15-ös Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 19:28
Címkék
A kazanyi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokság második napján már csak a 14 esztendős Tóth Kristófért szoríthattunk, mivel Könczöl Ádám, Radó Gyöngyvér és Orosz Tekla a nyitónapon búcsúzni kényszerült. Kristófnak sem sikerült az éremszerzés, mivel a legjobb nyolc között sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzését az orosz Igor Puskarjov ellen.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMint arról már korábban ITT beszámoltunk, a Kazanyban zajló U15-ös tollaslabda Európa-bajnokság már az első napon véget ért négyből három magyar játékosnak. A leányok versenyében két, nagyon fiatal, 13 éves versenyző képviselte színeinket, és a tapasztalatlanság megmutatkozott, hiszen Radó Gyöngyvér és Orosz Tekla egyesben és párosban is az első körben búcsúzott. Fiú egyéniben, az első fordulóban a 14 esztendős Könczöl Ádám könnyedén győzte le portugál ellenfelét, azonban a második párharcában elvérzett a finn Niilo Nyqvist ellen, így a zárónapon már csak a szintén 14 éves Tóth Kristófért szoríthattunk.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMint arról már korábban ITT beszámoltunk, a Kazanyban zajló U15-ös tollaslabda Európa-bajnokság már az első napon véget ért négyből három magyar játékosnak. A leányok versenyében két, nagyon fiatal, 13 éves versenyző képviselte színeinket, és a tapasztalatlanság megmutatkozott, hiszen Radó Gyöngyvér és Orosz Tekla egyesben és párosban is az első körben búcsúzott. Fiú egyéniben, az első fordulóban a 14 esztendős Könczöl Ádám könnyedén győzte le portugál ellenfelét, azonban a második párharcában elvérzett a finn Niilo Nyqvist ellen, így a zárónapon már csak a szintén 14 éves Tóth Kristófért szoríthattunk.

A debreceni fiú hatalmas csatában, nyolc pontos hátrányt ledolgozva, 22:20, 21:16-ra legyőzte az angol Oliver Butlert, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a bolgár Sztanimir Terzsievet múlta felül 21:15, 21:9-re. Kristóf a legjobb nyolc között a hatodik kiemelt, orosz Igor Puskarjovval mérte össze tudását, viszont a 21:14-re elvesztett első szett után 16:5-nél feladta a mérkőzést, és búcsúzni kényszerült.

Érem nélkül zárta a magyar csapat az Oroszországi Kazanyban zajló U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságot
Érem nélkül zárta a magyar csapat az Oroszországi Kazanyban zajló U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságot

Érem nélkül zárta a magyar csapat az Oroszországi Kazanyban zajló U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságot

Úgy érkezett Oroszországba, hogy nemrég épült fel részleges bokaszalag-szakadásából.

A versenyt követően így értékelte a történteket:
„Vegyes érzéseim vannak. Természetesen el vagyok kenődve, azonban minden tőlem telhetőt megtettem a siker érdekében, így büszke is vagyok magamra. Az angol és a bolgár ellen minden úgy alakult, ahogy elterveztem. Tudtam, hogy van esélyem az éremszerzésre, hiszen a torna harmadik kiemeltje voltam. Az orosz elleni párharc nagyon kellemetlen volt. Az első szett közepéig tartottam vele a lépést, viszont ezután rosszul léptem a sérült lábammal, emiatt kiestem a ritmusból. Végig szerettem volna játszani a mérkőzést, de az edzőim úgy döntöttek, hogy kockázatos és értelmetlen lenne a folytatás. Közös megegyezéssel dobtuk be a törölközőt.”

Kristóf azt is elmondta: előretekint, és csak a mielőbbi felépülés lebeg a szeme előtt. Szeretne pályára lépni még jó néhány nemzetközi versenyen az idén.

További korosztályos hírekTOLLASLABDÁBANa sportág aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik